Tvarohové šišky

Tvarohové šištičky

Autor receptu: jewishfood

Ďalší recept na dobrotu, ktorou som pohostila našich kamarátov pri návšteve počas Chanuky sú tieto tvarohové šištičky. S cestom sa veľmi dobre pracuje, cesto nekysne, takže sú rýchlo hotové a vynikajúce. Tieto šišky nenapĺňame. Keďže cukor je už v samotnom ceste, môžeme, ale nemusíme ich v práškovom cukre obaľovať.

30 ks
porcií
25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Elektrickým šľahačom vymiešame vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom, prípadne esenciou.
  2. Múku preosejeme a spolu s práškom do pečiva a tvarohom postupne zapracúvame do vajíčkovej peny. Keď už elektrický šľahač nebude vládať, prejdeme na obyčajnú varešku. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Do horúceho oleja vhadzujeme guľôčky cesta vytvorené dvoma lyžičkami. Cesto počas vyprážania naberie objem. Hotové šišky vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri. Ak chceme, môžeme ich obaliť v práškovom cukre, ale nie je to nutné.
  4. Tieto šišky pripravujeme vždy čerstvé. Na druhý deň už to nie je ono.