Tvarohové šišky
Tvarohové šištičky
Autor receptu: jewishfood
Ďalší recept na dobrotu, ktorou som
pohostila našich kamarátov pri
návšteve počas Chanuky sú tieto
tvarohové šištičky. S
cestom sa veľmi dobre pracuje, cesto
nekysne, takže sú rýchlo hotové a
vynikajúce. Tieto šišky nenapĺňame.
Keďže cukor je už v
samotnom ceste, môžeme, ale
nemusíme ich v práškovom cukre
obaľovať.
30 ks porcií |
25 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Elektrickým šľahačom vymiešame vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom, prípadne esenciou.
- Múku preosejeme a spolu s práškom do pečiva a tvarohom postupne zapracúvame do vajíčkovej peny. Keď už elektrický šľahač nebude vládať, prejdeme na obyčajnú varešku. Vypracujeme hladké cesto.
- Do horúceho oleja vhadzujeme guľôčky cesta vytvorené dvoma lyžičkami. Cesto počas vyprážania naberie objem. Hotové šišky vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri. Ak chceme, môžeme ich obaliť v práškovom cukre, ale nie je to nutné.
- Tieto šišky pripravujeme vždy čerstvé. Na druhý deň už to nie je ono.