Foto: sjuzan
Recept na Tvarohové šišky som obdržala ešte ked som bola na materskej dovolenke a nemala som čas pri deťoch na kysnuté cesto. Od Zobraziť celý popis Recept na Tvarohové šišky som obdržala ešte ked som bola na materskej dovolenke a nemala som čas pri deťoch na kysnuté cesto. Od vtedy ich pečiem vždy na fašiangy na miesto kysnutých už 25 rokov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 čajová lyžička |
|
250 g |
|
1 polievková lyžica |
|
trocha |
|
2 celé |
|
2 polievkové lyžice, /um alebo amareto |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny dáme do misy, alebo menšieho vandlíka.
- 2
Následne zmiešame a vy pracujeme cesto.
- 3
Z cesta robíme malé šištičky, do stredu urobíme dierku. Šišky v dlaniach trošku stlačíme aby neboli také vysoké, lebo pri vyprážaní napučia. Pečieme na panvicu najlepšie na masti. Ked máme šišky pekne opečené z oboch strán, vyberieme ich a na záver pocukríme práškovým cukrom. Kto chce môže dať na vrch pri konzumácii džem. Dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu