">

Tvarohové rezy fotorecept

jo - fotkajo, 31. mája 2010 21:42
Ďalšie recepty »
Tvarohové rezy (fotorecept)Foto: jo

Tvarohové rezy pekávam už niekoľko rokov. Je to skrátka klasika.

45 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto I.:
100 g
300 g
100 g
4 PL
2 PL
1 ks
1/2 bal.
Cesto II.:
3 ks
200 g
3 PL
1 dcl
200 g
1/2 bal.
Plnka:
500 g

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto I. : všetky suroviny dobre vymiesime.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spracované cesto vyvaľkáme na papieri na pečenie.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prenesieme na plech. Potrieme pikantným džemom, ja som použila džem z josty.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku si pripravíme tak, že rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a žĺtkom. Množstvo cukru a počet žĺtok - podľa chuti

  5. 5

    Hotovú tvarohovú plnku nanesieme na cesto.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto II. : Vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom, postupne pridáme vodu, olej a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na tvaroh.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme piecť do vyhriatej rúry. Na vrch môže ísť čokoládová poleva - ale ... vraj nemám zdržiavať.

Recept je zaradený do tagov:


Diskusia k receptu

alzbetka2 - fotkaalzbetka2 1. júna 2010 o 17:37

vyzerá zaujímavo a tvarohové zákusky sa u nás môžu. keď príde mládež, vyskúšam, ukladám si ho do KK
@zareaguj

honestka - fotkahonestka 1. júna 2010 o 17:42

som vaznou jedackou tvarohovych kolacikov JO! krasa...
@zareaguj

luckapekarka - fotkaluckapekarka 2. júna 2010 o 13:00

mňam to musí dobre chutit....
@zareaguj

frezia68 - fotkafrezia68 11. júna 2010 o 05:31

Blahoželám k výhre !!!!!!!
@zareaguj

mamenka - fotkamamenka 12. júna 2010 o 07:09

Veľmi zaujímavý postup a samo, že blahoželám k výhre.
@zareaguj

jo - fotkajo 12. júna 2010 o 12:38

Ďakujem za blahoželania.
@zareaguj

používateľ nemá avatarsandratamer člen redakcie Varecha.sk, 22. júna 2010 o 14:41

Včera som piekla, chutil doma, aj v práci kolegom. V reze po upečení vyzerá nádherne, ďakujem za perfektný recept. Určite budem tento vynikajúci koláčik piecť pravidelne.
@zareaguj

jo - fotkajo 22. júna 2010 o 18:28

Mám radosť, že chutil. Tiež ho pekávam pomerne často.
@zareaguj

používateľ nemá avatarmistisa 10. júla 2010 o 10:13

tak toto je najlepsi tvarohovy kolacik.nemala som dzem a nakrajala som tam broskynovy kompot no nemal chybu:-))))
@zareaguj

používateľ nemá avatarmichsamant 4. augusta 2010 o 18:12

Mnamky, mnamky, toto je vyborny a rychlo urobeny kolacik! Dakujem za receptik :)



@zareaguj

jo - fotkajo 4. augusta 2010 o 19:17

@michsamant máš pravdu, je výborný a skvele sa ti podaril. Som rada, že chutil. Máš veľmi pekné dezertné tanieriky.
@zareaguj

používateľ nemá avatarmichsamant 6. augusta 2010 o 12:47

Dakujem :) Podobne tvojim tanierikom.
@zareaguj

používateľ nemá avatarmimi6 14. marca 2011 o 19:47

Perfektný a krásne vyzerá.
@zareaguj

wevewe - fotkawevewe 14. marca 2011 o 20:16

fihaa, tie komentare ma presvedcili. idem na to :-)
@zareaguj

julica - fotkajulica 14. marca 2011 o 20:29

čo to je josta? a KK
@zareaguj

viera1 - fotkaviera1 14. marca 2011 o 21:22

U nás voláme jošta - ríbezle krížené s egrešami,ale nie som mičurin,takže za to neručím,chi,chi.
@zareaguj

viera1 - fotkaviera1 14. marca 2011 o 21:30

No vidíš,@julica ,teraz som to naklikala a správne sa to volá josta-agrastas serbentinis.
@zareaguj

jo - fotkajo 15. marca 2011 o 20:51

Dievčatá, koláčik je naozaj výborný, ak vyskúšate - neobanujete. Ako uviedla @viera1 , josta je krížená čierna ríbezľa s egrešom, má kyseklavú chuť. Džem je vhodný do zákuskov.
@zareaguj

3sandra3 - fotka3sandra3 9. júna 2011 o 23:17

aký skvelý koláčik
@zareaguj

zmmm - fotkazmmm 24. júla 2011 o 20:54

dnes som ho robila, je výborný, ja som ešte z bielkov /čo mi ostali keď som žĺtky dala do plnky/ s cukrom vyšľahala sneh a natrela na ll. cesto
@zareaguj

jarunka - fotkajarunka 2. apríla 2012 o 01:35

Ja mam tento isty recept, len sa nepotiera dzemom. Je nas najolubenejsi tvarohovy kolac. Mam ho uz 37 rokov a dostala som ho od svagrinej z Ciech. Skusim aj podla teba s dzemom. Doteraz sa nam tam dzem ani neziadal, pretoze kolacik je vlacny hlavne na druhy den, ked stoji cez noc vo vychladnutej rure.
@zareaguj

mariaklara - fotkamariaklara 12. apríla 2012 o 21:30

Vyzerá veľmi chutne, ukladám a určite ho urobím.
@zareaguj

slavnicanka - fotkaslavnicanka 2. júna 2012 o 10:57

akurát som ho dala do trúby,som zvedavá,ako dopadnem,nemôžem sa dočkať a nie len ja.:))))
@zareaguj

slavnicanka - fotkaslavnicanka 2. júna 2012 o 15:10

No tak už ho mám na tanieriku,mne veľmi chutí ale muž papuľuje že vraj je suchý....:((((Jemu by som sa nezavďačila,ani keby som mu riť šípom utrela:))))))
@zareaguj

používateľ nemá avataremilys 6. marca 2013 o 16:18

Kolac som upiekla a je vyborny, chutny aj na druhy den.Emilys
@zareaguj

používateľ nemá avatarocko 8. januára 2014 o 19:26

Kolacik som piekla dnes a je super/bol/ uz sa spapal ja som dola na vrch cesta este aj mrazene ribezle a trocha ubrala cukru ako sa povie sup,sup a jeto skvele :):)
@zareaguj

používateľ nemá avatarandrejbc 2. júna 2015 o 19:02

divne pomery :) tvarohu som dal len polku a spodne cesto mi na stvorcovy plech nevyslo
@zareaguj

používateľ nemá avatarandrejbc 2. júna 2015 o 19:06

vyslo mi toto:

@zareaguj

jo - fotkajo 15. júna 2015 o 10:31

@andrejbc , pomery sú dobré, cesto treba vyvaľkať na tenúčko, prípadne roztlačiť rukami. Ja to robím na plech cca 26 x 36 cm a je to OK. Ak Ti stačí polovica gramáže tvarohu, je to Tvoja vec, každý podľa chuti. Ja mám rada tvarohu viac.
@zareaguj


Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo


Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist