
Tvarohové rezy pekávam už niekoľko rokov. Je to skrátka klasika.
Suroviny
Cesto I.: | |
100 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1/2 bal. |
|
Cesto II.: | |
3 ks |
|
200 g |
|
3 PL |
|
1 dcl |
|
200 g |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
500 g |
|
|
|
|
|
|
Postup prípravy
-
1
Cesto I. : všetky suroviny dobre vymiesime.
-
2
Spracované cesto vyvaľkáme na papieri na pečenie.
-
3
Prenesieme na plech. Potrieme pikantným džemom, ja som použila džem z josty.
-
4
Plnku si pripravíme tak, že rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a žĺtkom. Množstvo cukru a počet žĺtok - podľa chuti
- 5
Hotovú tvarohovú plnku nanesieme na cesto.
- 6
Cesto II. : Vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom, postupne pridáme vodu, olej a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na tvaroh.
- 7
Dáme piecť do vyhriatej rúry. Na vrch môže ísť čokoládová poleva - ale ... vraj nemám zdržiavať.
- 5
Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:
alebo
Registrácia
Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov