Tvarohové pusinky s omáčkou z černíc

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a primiešame doň múku a tvaroh. Dáme variť vodu s trochou soli. Z tvarohového cesta postupne vykrajujeme pomocou dvoch lyžíc halušky, ktoré dáme variť do vody. Len čo vyplávajú na hladinu, otočíme ich a varíme ešte asi 3 minúty.
  2. Varené pusinky preložíme do studenej vody, aby vychladli. Odkvapkané ich preložíme na tanier. Černice rozmixujeme so sirupom a prepasírujeme. Nalejeme do hlbokého taniera, pridáme tvarohové pusinky a ozdobíme praženými mandľami a černicami.
  3. Náš tip: Černice sú vzdialené príbuzné ruží. Obsahujú veľa vitamínu C a E, vlákninu, kyselinu listovú a farbivo s protisklerotickým a protizápalovým účinkom. Vysoký obsah železa podporuje tvorbu červených krviniek, vápnik pomáha pri stavbe kostí, draslík odvodňuje a znižuje tlak.