Tvarohové pirohy

orchidea - fotkaorchidea, 20. mája 2012
Tvarohové pirohy
Foto: orchidea

Pirohy z tvarohového cesta je recept z knihy Recepty zo života. Robím ho rada lebo je to rýchle a samozrejme dobré jedlo.

Suroviny

250 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Z tvarohu, vajíčok a múky vypracovať cesto. Množstvo múky nie je zámerne uvedené, pridáva sa podľa potreby, kým nie je cesto akurátne - ani tvrdé ale ani veľmi mäkké, aby sa dalo dobre rozvaľkať.

  2. 2

    Rozvaľkané cesto nakrájať na štvorce. Ja mám na to formičku ktorou vykrojím krúžok, naplním a stlačením spojím. Ak cesto nakrájate na štvorce tak do stredu položte lekvár a preložte do tvaru trojuholníka, kraje pritlačite aby lekvár pri varení nevytiekol.

    Tvarohové pirohy - obrázok 2
  3. 3

    Pirohy vložiť do vriacej vody a keď vyplávajú na vrch tak povariť 5-7 minút. Vybrať, preliať roztopeným maslom a posypať opraženou strúhankou a práškovým cukrom.

  4. 4

    Pretože som mala balíček mrazeného lesného ovocia, urobila som aj omáčku. Ovocie som podliala troškou vody, chvíľu som ho povarila ale tak, aby sa úplne nerozvarilo, pridala som cukor a v troške vody rozmiešaný solamyl.

Diskusia k receptu

michsamant
ta struhanka sa prazi na masel, ci len na sucho opecie? pirohy som este nikdy nerobila...chcela by som skusit.
tiziana
už čakám na jahôdky zo záhradky, určite vyskúšam, aby som obmenila zemiakové cesto, ďakujem!
viera1
@michsamant ja si pražím nasucho a zvyšok si odložím,je to praktickejšie,keď už pri tom vystojím,lebo treba dávať pozor a miešať,nech mám aspoň na dva razy.
modrykamen
Ani neviem povedať, či sú lepšie pirohy z tvarohového, zemiakového alebo obyčajného rezancového cesta. Ale hlavne nech sú to pirohy. Strúhanku robím nasucho, ale radšej ich mám posypané orechmi.
tatranocka
Ja som to skúšala a nevedela som si poradiť s lepivým cestom,tak mi mamka poradila,aby som urobila len guľky.To sa podarilo,boli výborné,len by som chcela vedieť,či je na to nejaká finta (viac múky alebo iná múka,alebo nechať postáť cesto).Ďakujem za radu.
cica2
nedávno som robila zemiakové slivkové knedle, podľa receptu od @tatranky a páči sa mi aj tvoj s tvarohom, vďaka za inšpiráciu :-)....len si oprav ten tvaroh, viem že si myslela v gramoch ;-)....a páči sa mi aj tá formička, kde si ju kúpila?
bombiska
Už viem,ako zajtra spotrebujem tvaroh....ďakujem za nápad
orchidea
ďakujem všetkým za komentáriky...@tatranocka myslím si že treba pridať viac múky ak sa ti stále cesto lepí, @michsamant - ja pražím strúhanku na tuku (maslo, olej) ale iba trošku a keď je už taká zlatá, treba miešať lebo sa hneď prihorí, pridám aj kryštálový cukor a ešte premiešam, @cica2 - ďakujem za upozornenie, už to aj idem opraviť a tú formičku som dostala už strašne dávno, priamo z prevádzky na Novej Bani kde ich vyrábali ešte za socializmu ale dostať ich aj kúpiť.
tkatka
Ďakujem za receptík, veľmi mi chutil, dnes som to pripravila na obed
:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia