Tvarohové muffiny

margaretka28 - fotkamargaretka28, 19. septembra 2014

Mala som v chladničke tvaroh, ktorému práve končila záruka, tak som ho potrebovala rýchlo minúť, času som mala málo, tak som si vymyslela muffiny, Zobraziť celý popisMala som v chladničke tvaroh, ktorému práve končila záruka, tak som ho potrebovala rýchlo minúť, času som mala málo, tak som si vymyslela muffiny, to je rýchlovka, postup som nefotila, ale recept je jednoduchý, zvládne ho každý :-)

Suroviny

3 ks
1 hrnček (250 ml)
1 ks
2 hrnčeky
250 g
1/4 hrnčeka
1/3 hrnčeka
13 g
100 g
1 pl




Postup

  1. 1

    Celé vajcia šlaháme spolu s cukrom elektrickým šlahačom do peny, počas šlahania pridáme lyžicu rumu. Ked sú už vajcia pekne vyšlahané na hustú penu, pridáme tvaroh a postupne múku zmiešanú s kyp. práškom, olej a mlieko. Vymiešame hladké cesto, nakoniec pridáme posekanú čokoládu a upečieme v muffinovom plechu na dvestovke asi 30 minút.

Diskusia k receptu

smejkad
mne by sa pacili pre tu moju potvorku na desiatu, nahodou nemas odskusane, ako dlho vydrzia?
dakujem :-)
eviana
@margaretka28 , krásne si sa vynašla, takéto som ešte nerobila a viem si predstaviť, že sú od tvarohu fajné, vláčne... ukladám, príde ich čas aj u nás ;) 5*
margaretka28
dievčence dakujem, vyskúšajte, sú vláčne a minuli sa rýchlosťou blesku, @smejkad , neviem, koľko vydržia, lebo u nás iba do večera, ale myslím, že tak dva, tri dni určite :-)
smejkad
margaretka28, ty si strasna potvora !
nemala som dost vajec, tak som nadstavila brblavou vodou a aj ked som pouzila maxi kosicky, tie neposlusne potvory mi normalne poutekali !
na taketo veci treba upozornit predsa !
ale mas odpustene, lebo su famozne :-)))
margaretka28
@smejkad :-)) no ja som s brblavou vodou ešte nepiekla, ale aspoň budem vedieť do budúcna :-) takže dakujem ja tebe a som rada, že chutili.
smejkad
dnes bolo repete :-)
cast tvarohu som nahradila popucenym prezretym bananom
urcite stoji za vyskusanie :-)
alex37
brambora ma navnadila tak včera bola rychlovka :-)
cukor hnedý
múka špaldová
olej kokosový
margaretka vďaka za rcpt, pekný deň :-)


infarkt
Prave dopecene ;-) sice tvaroh som ja osobne presvihol, ale len o par hodin (DS 0502215) :-P :-D chutovo parada, do druhej varky som pridal dzem z domacich zasob mojej polovicky, odporucam ;-) (y)
kika297
Výborné muffinky. Ľahučké a mňamkové. len mne sa nikdy nepodarí aby mali pekný kopček takže sú len také rovné :( ale nevadí. Na chuti im to neuberá :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia