Tvarohové marhuľové gule

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Marhule rozpolíme a vykôstkujeme. Tvaroh vymiešame s maslom, pridáme citrónovú kôru a cukor. Cesto zahusťujeme postupným prisypávaním krupice a strúhanky v pomere 1:1. Husté cesto necháme niekoľko hodín odpočinúť v chlade.
  2. Z cesta vyformujeme valec s priemerom asi 5 cm, ktorý nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé. Z koliesok prstami vyformujeme placku, do ktorej zabalíme polovicu marhule a sformujeme do guľata. Ak sú marhule trochu kyslejšie, dáme dovnútra kúsok marcipánu.
  3. Gule varíme v osolenej vode, pokým nevyplávajú na povrch. Uvarené prelejeme maslom. Môžeme ich posypať tvarohom s cukrom alebo inou posýpkou.