Tvarohové marhuľové gule
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Marhule rozpolíme a vykôstkujeme. Tvaroh vymiešame s maslom, pridáme citrónovú
kôru a cukor. Cesto zahusťujeme postupným prisypávaním krupice a strúhanky v pomere
1:1. Husté cesto necháme niekoľko hodín odpočinúť v chlade.
- Z cesta vyformujeme valec s priemerom asi 5 cm, ktorý nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé. Z koliesok prstami vyformujeme placku, do ktorej zabalíme polovicu marhule a sformujeme do guľata. Ak sú marhule trochu kyslejšie, dáme dovnútra kúsok marcipánu.
- Gule varíme v osolenej vode, pokým nevyplávajú na povrch. Uvarené prelejeme maslom. Môžeme ich posypať tvarohom s cukrom alebo inou posýpkou.
|