Tvarohové knedličky so slivkami fotorecept
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 12. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
Vareškov tip: Knedličky môžeme podľa sezóny plniť aj iným druhom ovocia, v tomto období sú skvelé jahody, neskôr napríklad marhule. Posypať ich môžeme aj Zobraziť celý popis Vareškov tip: Knedličky môžeme podľa sezóny plniť aj iným druhom ovocia, v tomto období sú skvelé jahody, neskôr napríklad marhule. Posypať ich môžeme aj mletým makom s cukrom alebo tvarohom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z tvarohu, vajíčok, múky a soli vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 60–gramové kúsky, ktoré naplníme slivkami a vytvarujeme hladké knedličky.- 2
Knedličky varíme vo vriacej vode približne osem minút. Zvyšné slivky krátko povaríme s cukrom na kompót.- 3
Strúhanku opražíme na suchej panvici. Knedličky servírujeme posypané strúhankou a práškovým cukrom. Dozdobíme kompótom a kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v rámci vylepšovania chcem v najbližšej dobe skúsiť tieto knedličky na slano, teda neplniť ničím, len vyvarené poliať kyslou smotanou, posypať tvarohom alebo bryndzou a niečím zeleným. asi kôprom. uvidíme.