Tvarohové knedličky so slivkami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Vareškov tip: Knedličky môžeme podľa sezóny plniť aj iným druhom ovocia, v tomto období sú skvelé jahody, neskôr napríklad marhule. Posypať ich môžeme aj mletým makom s cukrom alebo tvarohom.

4
porcie
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup


  1. Z tvarohu, vajíčok, múky a soli vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 60–gramové kúsky, ktoré naplníme slivkami a vytvarujeme hladké knedličky.

  2. Knedličky varíme vo vriacej vode približne osem minút. Zvyšné slivky krátko povaríme s cukrom na kompót.

  3. Strúhanku opražíme na suchej panvici. Knedličky servírujeme posypané strúhankou a práškovým cukrom. Dozdobíme kompótom a kyslou smotanou.