Tvarohová torta s marhuľami
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
16 porcií |
45 minút príprava |
25 minút na 160 - 180 °C |
Postup- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, škrob, kypriaci prášok, vanilínový cukor a soľ. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3
<br /><br />
Doba pečenia: asi 25 minút
- Upečený korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom formu a papier odstránime, korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodnú časť nasadíme očistený okraj formy. Hornú časť korpusu nakrájame na 16 rovnakých dielov.
- Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať marhuľový kompót. Marhule nakrájame na menšie kúsky.
- Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise zmiešame jogurt, tvaroh, cukor a citrónovú kôru a vmiešame želatínový stužovač, ktorý sme pripravili s vodou podľa návodu na obale. Nakoniec vmiešame šľahačku.
- Dve tretiny tvarohovej náplne rozotrieme na spodnú polovicu korpusu a uhladíme. Na náplň rozložíme marhule a zakryjeme zvyškom náplne. Na povrch položíme 16 nakrájaných dielikov a tortu vložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním odstránime okraj formy, tortu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.
|