Tvarohová praženica

cici21 - fotkacici21, 22. augusta 2013

Tento recept ma naučil môj otec, praženica je výborná, a čudujem sa , že ju skoro nik nepozná

3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji na panvici si opražíme cibuľu, takú ako dávame do obyčajnej praženice. Keď bude sklovitá vložíme tvaroh , ale musí byť ozajstný, mal by sa začať rozťahovať a nepúšťať vodu, lebo inak to nie je ono. Po roztavení pridáme vajíčka a miešaním urobíme praženicu takej konzistencie akú máme radi. Osolíme pridáme počas miešania červenú papriku a korenie.

  2. 2

    Je vynikajúca teplá a aj studená. Ja som ju dostával ako desiatu do školy medzi dva krajce chleba

Diskusia k receptu

varechaa
No my jedavame prazenicu s bryndzou a kazdy kto ju ochutnal si chvalil tak takto ju pripravujem oprazim cibulku klasika rozbijem vajicka nesolim a uvarim prazenicu do hotovej primiesam bryndzu a ta je slana tak preto netreba vajcia solit
slavka11
no prave som si vcera urobila tvaroh bezlaktozovy tak vyskusam trosku dat do prazenice. som zvedava na vysledok
dominika118
moc sa mi to páči, ale určite by som miesto rastl.oleja pouzila klasické maslo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia