Tvarohová kocka

Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 13. apríla 2014
Tvarohová kocka
Foto: Robert Hüttner
12
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
150 g
50 ml
100 g
1 ČL
60 g
Plnka:
200 g
500 g
250 g
Na ozdobu:
 strúhaná




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom, dáme šľahať bielky. Bielky zmiešame so žĺtkami s cukrom. Pridáme olej, múku, prášok do pečiva a kakao. Dáme piecť vo forme pri teplote 180°C. Pečieme približne 25–30 minút. Potom necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Tvaroh s cukrom vymiešame a pridáme roztopené maslo. Keď je hmota hotová, nalejeme ju na korpus a dáme stuhnúť do chladničky na šesť hodín.

  3. 3

    Po stuhnutí zákusok posypeme strúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu

3sandra3
to musí byť chutné... tvarohové koláčiky sú výborné
julik011
to musí byť dobre .... skúsim ho spraviť mojej láske :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia