Tvarohová bábovka

diabambulka - fotkadiabambulka, 6. októbra 2010

U nás je špecialista na bábovky tatino a tak vám posielam jeden vynikajúci recept na bábovku, ktorú nám robil dnes na večeru. Skoro Zobraziť celý popisU nás je špecialista na bábovky tatino a tak vám posielam jeden vynikajúci recept na bábovku, ktorú nám robil dnes na večeru. Skoro som ju nestihla odfotiť čo nám tak chutila:-) Presvedčte sa sami :-)

15 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

 na vymastenie formy
  na vysypanie formy
170 g
1 ks
5 ks
150 g
500 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr vymiešame žľtky s cukrom a maslom. Potom postupne pridávame tvaroh a múku spolu s práškom do pečiva. Vyšľaháme sneh z bielkov a pomaly vmiešame k ostatným ingredienciám. Vymiešame hladké cesto, ktoré pomaly lejeme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme 60 minút pri 160 stupňoch.

    Tvarohová bábovka - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť

    Tvarohová bábovka - obrázok 2

Diskusia k receptu

braxi
mam pocit že ked je tam tvaroh nie je suchá...super v sobotu vyskušam
evas13
Aj pre mňa je ten tvaroh veľmi zaujímavý, ukladám
milina
Bábovky s tvarohom sú jemnejšie, rada vyskúšam aj tento recept.
diabambulka
priznám sa skúšali sme tento recept s tvarohom prvy krát a boli sme taký natešení že sme sa rozhodli sa s ním podeliť, dúfam že budete spokojný:-)
angiek
dnes som upiekla tuto babovku, mozem naozaj odporucit, pekne vynikne chut tvarohu, manzel sa nevedel dojest :)) dakujeme, urcite ju budem pekavat castejsie
diabambulka
Veeeeeľmi ste ma potešili:-) pozdravujem manžela ma asi mlsny jazýček ako aj moja rodinka :-))))
angiek
dakujem :)) dlho som kukala po receptoch s babovkami, viac krat som skusala a nedarilo sa, toto ma presvedcilo, lebo tvarohove mame radi a vydarilo sa :)) takze som rada, ze som to vyskusala
evas13
@diabambulka dobre, že si sa podelila s receptom na tvarohovú bábovku, lebo dnes som ju upiekla a je fantastická. Len som jej pridala namočené hrozienka v liehu. :)
danculka
Máš šikovného ocina, vyzerá dobre.Tá bábovka ha,ha,ha.
cica2
suprová!!!...už je v mojej kk:)
gabinka1
Výborný recept ďakujem, dnes som ju piekla, bola to veľmi chutná večera.. :) tiež som pridala hrozienka..
evas13
Táto bábovečka už patrí medzi naše klasiky, vynikajúca.
diabambulka
teším sa aj u nás doma je jedna z najobľúbenejších :-) a všetko čo je tvarohové ...
mikat
Dnes som skúšala... Bábovka nie je presladená, čo chválim... Ale - neviem, či to má tak byť, ale ako bábovka chladla, vnútri kruhu som videla, ako "klesá". Robili sa tam také vrásky. Cesto je po rozkrojení také.....mokré? Je to ok? Nezdá sa mi, žeby nebola dopečená, po hodine musí byť aj keby nechcela... Kde som urobila chybu? :( @diabambulka , poradíš?
diabambulka
ahoj mikat, tak pri tomto recepte je veľmi dôležité aby pri nalievaní cesta sa nehýbalo s formou, ale pomaličky s miskou v ktorej je cesto, inak hrozí že sa bábovka zrazí - bude to asi tvarohom, ktorý nesmieme už moc miešať a tľapkať, aby to bolo nadýchané. Bábovka sa pečie dlho a nieje potreba zakaždým otvárať rúru, otvoríme ju až na konci pečenia, vyskúšame špajdľou, či je hotová ak sa cesto nelepí na špajdľu, je hotové a môžeme formu obaliť mokrou utierkou, aby rýchlo vychladla a až vychladnutú ju vyklopím. Skúste a dajte vedieť, aj mne sa stalo to čo vám, aneodradilo ma to, skúšala som a už je to super :-) pekný deň a držím palčeky :-)))
mikat
Ďakujem za radu :) Ja som to cesto mala krásne, nadýchané, počas pečenia pekne narástlo. Trúbu neotváram, vždy sa držím receptu a času, ktorý je uvedený. Ale je pravda, že som bábovku vyklopila hneď po upečení :/ Až potom začala klesať. Ak to robí ten tvaroh, možno by stálo za to skúsiť hrudkový? Ja som použila jemný z Lidla, to 500g vedierko.
diabambulka
niet za čo, rado sa stalo :-), vyskúšaj hrudkový a prosím opäť mi napíš aký bol výsledok a či je troška iná chuť:-))) u nás je táto bábovka veľmi obľúbená a rada ju vylepším :-))) pekný deň
mikat
Jasné, ozvem sa :) Pekný deň aj Tebe :)
lucylee
@diabambulka tuto babovku si vybral manzel, ze ju chce ochutnat :-) Ja by som sa ta rada opytala, aky tvaroh pouzivas? Ten jemny nizkotucny z Lidla, Tesca alebo Kauflandu alebo hrudkovity? A este mam otazku. Vsetko to miesas slahacom alebo rucne? Viem, ze bielky sa vslahavaju pomaly rucne a co muka s tvarohom? Slahacom alebo rucne? Nechcem nic pokazit, tak sa radsej pytam. A na ktorej mriezke v rure to pecies? A pecies to zakryte alobalom alebo odokryte? Dakujem velmi pekne za rady.
diabambulka
lucylee ahooj , tak všetko môžeš miešať ručným mixérom, akurát, keď budeš vmiešavať sneh z bielkov tak už ho miešaj, len vareškou, jemne pomalinky, aby bola nadýchaná. Masielko som si roztopila v mikrovlnke :-)
Tvaroh používam jemný z Tesca, klasický Tesco-tvaroh :-) Pečieš to odokryte, pomalinky, pri nalievaní cesta do formy, veľmi opatrne a pomaličky, zbytočne netľapkať, netriasť a zbytočne neotvárať rúru, hlavne nie na začiatku. Držím palčeky, nech sa podarí a verím že nielen manželovi bude chutiť:-)
lucylee
@diabambulka podarila sa perfektne a uz je az zjedena. A co je hlavne, nebola tvrda na povrchu, ale krasne makkucka. Jupiii! Konecne babovka ako ma byt! Tieto rady a teplotu a dobu pecenia budem aplikovat pri kazdej babovke. Lebo vsetky, ktore som doteraz robila, boli na povrchu tvrde (chrumkave).
diabambulka
lucylee ahoj potešila si ma a veľmi, som rada že som ti mohla pomôcť aspoň s nájdením toho dobrého receptu, dúfam, že manželovi chutila keď si ju vybral :-))) Ak máte radi tvarohové, akurát dnes som piekla doma super krehký tvarohovo-rebarborový koláčik. Odfotím a keď bude chvíľka tak ho sem pridám :-))) pekný deň.
janealli
Piekla som ju dnes pre prázdninujúce vnúčatá, pridala som nasekanú horkú čokoládu, presne som dodržala celý postup pečenia i chladnutia a mala veľký úspech, je vynikajúca, perfektná. Ďakujem za skvelý recept i postup.
naty1
Už som ju uložila a v sobotu ju idem urobit mojmu miláčikovi!
naty1
Ahoj, palečky si držala na jedničku. Príprava jednoduchá. Držala som sa tvojich rád. A výsledok? Lásenka si pochutila, aj mne samozrejme chutila. Ďakujem za receptík a ešte si ho aj babka odo mňa pýtala :))
brambora
no prave som ju upiekla. je velmi dobra... pocas pecenia mi krasne rastla, len poslednych 5 minut mi zacala klesat. neviem preco. a pritom som ruru neotvorila ani raz. :( ale na chuti to asi nic nezmenilo. :)
danadam
to je ale dobrotka, prave sme z nej s manzelom ochutnali..len som tam este pridala nastruhanu koru z polovice citrona a par kvapiek z citronu (ako davam do vsetkych tvarohovych plniek, kremov, cheescakes..), chut tvarohu vynikne ovela viac a krasne vonia? Dakujem za pekny recept
vladimirkaplan
Prave som ju dopiekol, vyzera nadherne a krasne rozvoniava, zajtra ju beriem k svokrovcom na navstevu, takze az tam sa ukae ako chuti :-)
eviana
Krásna... takúto som ešte neskúšala a to tiež veľmi rada s bábovkami experimentujem... ďakujem za krásny recept :)
diabambulka
@eviana , joj mám ich tu viacero a a veru táto patrí medzi TOP. ale môžem ti odporučiť aj študentskú bábovku, alebo makovú s višňami...
danadam
u nas sme si velmi oblubili tuto babovku, skoda len ze po upeceni parkrat akoby trosku spadla..vcera som ju cirou nahodou robila znova a cesto som naliala do formiciek na mufiny, ostali nadherne. Dakujem za chutny recept.
kickesko
prave ju peciem,mam teplovzdusnu ruru dodrzat 160 st? dakujem
helca103
Ďakujem za úžasný recept. Vyskúšala som a na prvý krát sa podarila. Všetkým chutilo a určite ju budem piecť častejšie, lebo je veľmi šťavnatá a nie je presladená.


rulik
dnes som piekol, je naozaj výborná, šťavnatá, ozaj nepresledená,
@Dida1422 ja som mal 1/2 Kg hrudkovitého jemného tvarohu neodtučneného a nemá chybu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia