Foto: amelie
Klasické francúzske sviatočné pečivo, nenáročné na prípravu a možno práve preto veľmi obľúbené.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Toto krehké pečivo nie je náročné ani na suroviny.
-
2
V mise metličkou vyšľaháme obidva cukry, vajcia a soľ. Vmiešame múku
-
3
a pridáme roztopené maslo.
-
4
Mandľové lupienky nasypeme na suchý plech a vložíme krátko opiecť do predhriatej rúry.
-
5
Primiešame ich do cesta a na plech s papierom na pečenie ukladáme kolieska vo veľkosti polievkovej lyžice vzdialené od seba asi 2 cm. Pracujeme rýchlo, lebo cesto má tendenciu roztekať sa.
-
6
Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme 4-5 minút. Len čo škridličky zozlatnú, vyberieme ich z rúry a ešte horúce ich okamžite poukladáme cez oblinu váľka alebo užšej fľaše. Ja som ich dala na bagetový plech obrátený naopak. Dobre ich pritlačíme k podložke.
-
7
Škridličky by po vychladnutí mali mať tvar ohnutých strešných škridiel:-)
Prezentácia hodná hviezdičiek, majú poradové číslo šesť :-)
Škridličky máš naozaj krásne vydarené
je super, že si ho pridala práve pred Vianocami (y)
5*****
veľmi dobre si spravila. spravím na sviatky aj tento rok :-)))))
dakujem.