Tučná krkovička
Autor receptu: alicka80
Krkovičiek je na Vareche ako maku, ale aj tak som neodolala. Je to absolútne najlepšie jedlo pre mňa a moju polovičku po sviatkoch, keďže u nás obžerstvo ešte trvá :-)
4-6 porcie |
15 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Krkovičku som umyla a po celej dĺžke prešpikovala slaninkou. Celú som ju posypala čiernym korením a sušeným tymiánom. Zemiačky som umyla, neošúpané pokrájala na hrubšie kolieska, osolila, dala na pekáč a navrch poukladala kúsky masla.
- Celé som to dala piecť....mäsko cca na 1,5-2 hodiny a zemiaky na cca 40 minút. Tento čas bude sedieť pre akúkoľvek rúru, ale musím povedať, že ja používam pekáč s vrchnákom, kde nemusím mäso podlievať, ani ho robiť na tuku...takže asi si ho priebežne kontrolujte.
- Nenapadlo ma fotiť, keďže toto je také obyčajné jedlo....ale pre mňa a manžela je neopísateľné.