Tučná krkovička

Autor receptu: alicka80

Krkovičiek je na Vareche ako maku, ale aj tak som neodolala. Je to absolútne najlepšie jedlo pre mňa a moju polovičku po sviatkoch, keďže u nás obžerstvo ešte trvá :-)

4-6
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Krkovičku som umyla a po celej dĺžke prešpikovala slaninkou. Celú som ju posypala čiernym korením a sušeným tymiánom. Zemiačky som umyla, neošúpané pokrájala na hrubšie kolieska, osolila, dala na pekáč a navrch poukladala kúsky masla.
  2. Celé som to dala piecť....mäsko cca na 1,5-2 hodiny a zemiaky na cca 40 minút. Tento čas bude sedieť pre akúkoľvek rúru, ale musím povedať, že ja používam pekáč s vrchnákom, kde nemusím mäso podlievať, ani ho robiť na tuku...takže asi si ho priebežne kontrolujte.
  3. Nenapadlo ma fotiť, keďže toto je také obyčajné jedlo....ale pre mňa a manžela je neopísateľné.