Trubičky - šamrole z lístkového cesta

monda - bez fotkymonda, 4. októbra 2013
Trubičky - šamrole z lístkového cesta
Foto: monda

Trubičky - šamrole - sa dobre robia z lístkového cesta, preto som ich upiekla. Chutia asi každému , veď kto by ich nepoznal? Ja Zobraziť celý popisTrubičky - šamrole - sa dobre robia z lístkového cesta, preto som ich upiekla. Chutia asi každému , veď kto by ich nepoznal? Ja ich robím takto, preto som pridala môj recept.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
Plnka:
3 ks
15 dkg
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Ako prvé si vyváľkame cesto na pomúčenej doske , na plát hrubý 2 mm. Pokrájame ho na 2 cm pásy. Všetky pásy musia byť rovnako dlhé aj široké. Moje sú dlhé 30 cm a 2 cm široké. Navijeme ich na rúrky, tak ako je na obrázku.

    Trubičky - šamrole z lístkového cesta - obrázok 1
  2. 2

    Dáme upiecť na suchý plech 20 minút na 180 stupňov v elektrickej trúbe . Upečieme do zlatista. Ked sú upečené ,tak ich vyberieme ešte zahorúca z rúrok. Necháme vychládnuť.

  3. 3

    Plnka: V hrnci nad parou šľaháme bielka a postupne si pridávame kryšt.cukor. Musíme vyšľahať tak ,aby nám nestekala plnka ,musí byť hustejšia. Naplníme do cukrárenskeho vrecka a plníme trubičky. Povrch posypeme práškovým cukrom.

    Trubičky - šamrole z lístkového cesta - obrázok 3
  4. 4

    A veľmi chutia aj ku kávičke.

    Trubičky - šamrole z lístkového cesta - obrázok 4
  5. 5

    A už len zasadnúť a dať si - mňam. Sú naozaj vynikajúce. Vyskúšajte.

    Trubičky - šamrole z lístkového cesta - obrázok 5

Diskusia k receptu

paploska
lakocinka :-) opäť niečo z môjho detstva, musím si zohnať tie rúrky. nemám ich na čom piecť :-) a máš ich krásne.
miro78
Strasne amatersky recept. Nerob hanbu cukrarskemu remeslu! Listkove cesto sa pecie nad 200 st. A garantujem ze za 10 - 12 minut je upecene do zlatista a nie tieto tvoje mrtvoly blede. Keby si ich pred pecenim a krajanim potrela zltkom boli by krajsie. A na 100 gr bielok je malo 150 gr cukru. A treba varit cukrovy rozvar na slabu nit a potom zaliat do bielkov vyslahanych. Treba sa poradit s profesionalom kym nieco zverejnite. Asi si otvorim cukrarsku poradnu.
gubics
miro 78 - určite máte pravdu, ale takto surovo ste nemali vyhrešiť pani, ktorá uviedla recept. Nie každý je vyučený cukrár, a preto ani nemôže poznať technológiu pečenia všetkých druhov zákuskov. Ja ich pečiem síce ako vy doporučujete, ale tým, že mám už 71 rokov, tak mám aj bohaté skúsenosti, a veľa som odkukala od mojej teraz už nebohej mamky a svokry ktoré boli vynikajúce kuchárky a cukrárky. Keby ste vedeli za tie roky, koľko krát som urobila chybu pri varení a pečení,ale bola to dobrá škola, tých istých chýb sa už nedopúšťam. Ešte jedna poznámka ktorá sa týka Vašej výchovy. Podľa štýlu akým ste napísali ten komentár predpokladám, že ste veľmi mladý, práve preto by ste nemali TYKAŤ pani, ktorá by mohla byť vekom aj Vašou mamou. Ja tú pani síce nepoznám,ale ten Váš arogantný štýl sa ma dotkol! Nebolo by od veci keby ste si preštudovali knihu, ako sa máte správať voči dáme.Alebo internet všetko znesie?
luss44
šamrolky vyzerajú pekne, tie rúrky na pečenie som zdedila po mame, ale ešte som sa na šamrolky neodhodlala... snáď niekedy. @miro78 čo tak svoje rady využiť pri recepte, ktorým sa nám pochváliš? radi si ho pozrieme a zhodnotíme, ako pečie profesionál...
klaura
fííí ha ... prvý deň na vareche a už takáto kritika ...
@miro78 my sme tu väčšinou amatéri a odovzdávame si svoje skúsenosti, recepty ... robíme to pre radosť a zverejňujeme naše recepty ... to sa každá máme najskôr radiť s profesionálom ? ... ha ha
apropo ... ukáž recept profíka ... predveď nám, ako to má vyzerať ...
a podľa mňa sú šamróny pekne do rúžova upečené ... sú pocukrované !!! preto tá bledosť .. :)
monnikka
vyzerajú veľmi dobre, aj farbu majú tak akurát, ja som ich ešte nerobila, páči sa mi tvoj rp, dakedy vyskúšam
sonulienka
@monda39 máš ich krásne BLBÉ komentáre si nevšímaj tak ako písala @klaura nie sme tu profesionáli dá sa povedať,že vačšina je amatérov a ak aj profesionál je nikdy takto hrubo neosočuje ale pekne poradí. A hlavne nech sa predvedie a potom píše blbosti. Jasné čo sa týka receptu má pravdu ale tu si práve radíme ako si jednoduchšie uvariť alebo upiecť o tom to tu je.
janaja
@miro78 všetko, čo mám na srdci, čo sa týka Tvojho príspevku na šamrole Ti vlastne už napísala gubics. Ostala som veľmi pohoršená, ako si si dovolil takto arogantne skritizovať recept. My sme na vareche hlavne preto, že si vymieňame recepty, odskúšané gazdinkam, našimi mamami , babkami. A neraz potrebujeme recept na dobrý obed či koláč, ktorý nezaberie veľa času. Ja som už robila šamrolky tak, ako píšeš, a na druhý deň mi vytekal z plnky tekutý cukor - vyšľahaný som ho mala dobre, tak poraď, keď si taký cukrárensky založený, kde bola chyba. Ale viac sa vyjadrovať k Tvojej záškodnej kritike nebudem, všetko už napísala gubisc. No a Monde ďakujem za recept, určite to vyskúšam, som si istá, že šamrolky budú dobré.
astheart
@miro78 , taky se mi nelíbí styl, kterým jste to napsal. Ono se dá říct všechno, ale taky všechno musí být ve shodě se situací a slušným chováním! Troufám si říct, že by tady recept určitě nebyl uveřejněn, kdyby nebyl vyzkoušen. Mimochodem, někteří profesionální kuchaři už tady leccos uveřejnili a zřídkakdy to bylo kladně ohodnoceno nebo komentováno členy varechy. Nikdo si však nedovolil chovat se povýšeně, arogantně a neuctivě.
sandra
Ignorujte to. Je to len anonymný nick. Keby mal vystúpiť pod svojím menom, asi by sa nechoval ako arogantný sebastredný hlupák.
monda
@miro78 - tak za prvé: ja vždy pečiem lístkové cesto na 180 stupňoch, za druhé: robievam už dlho šamrole, a presne takto isto ako je tu uvedené, za tretie: na 3 bielka si dám 15 dkg kryšt.cukru, takže nemienim tu nič meniť , a ked sa ti nepáči tak nečítaj.
donbetonvonjezo
slintam na monitor, v chladnicke ma cakaju podobne a uz sa tesim, kedy si dam ku kave
a kritika je viac ako neopodstatnena, asi si len niekto hladka ego,
navyse, zltka sa mozu pripekat, stekat, hlavne na nerovnom povrchu
tatranka
@miro78 nerada sa zapájam do takýchto osočujúcich diskusii.No prvé čo bolo som si vyhladala tvoju stránku.Samozrejme!!!Ani jeden recept!!!Naopak ! Prešiel si si stránku@monda s jej receptami? Krásne naservírované upravené.Je vidieť,že všetky tieto recepty boli robené s láskou a je vidieť,že ju to baví.
Mrzí ma,že aj admintom ujdú a nie sú napomenutí tí,u ktorých je vidieť zámer,ublížiť.Kritické a poučne pripomienky od varecháčov beriem,aj sa z nich snažím poučiť.No tu je vidieť zámer,za každú cenu ublížiť.
@nebola by som sa ozvala,ale myslím,že takéto komentáre,musia byť nami varecháčmi odmietnuté.
@monda ty si veľmi šikovná varecháčka a nenechaj sa odradiť,ľudskou zlobou.
tatranka
@monda zabudla som hlavne k receptu! Šamrole sú vydarené a určite aj chutné.Tiež ich máme veľmi radi a aj ja ich robievam.
miro78
Kritika bola k veci. A bola konstruktivna. Ale ok ospravedlnujem sa. Ak niekto nejaku otazku,rad poradim. A este k veku mam 35 neviem ci malo alebo vela. A ci net vela znesie. Pred 10 timi rokmi na nete kazdy tikal kazdemu nikto neriesil vek. To ci ma niekto 80 alebo 15 sa moze verit aj nie. Je to virtual. A zltka treba zriedit vodou vtedy sa nepripekaju a roztriet jemnym stetcom. A vlastne meno by som na nete nikdy nezverejnil ani na fb a nie este tu
monda
@miro78 , upeč niečo a daj tu na varechu ,veľmi rada si to pozriem a prečítam. Možno nie si ani muž ,možno si žena , nik nevie , nech si ktokoľvek pridaj aj ty recept , aby sme aj my môhli okomentovať tvoj.
miro78
Neodporucam na lyzice davat nieco. Niekto ma velku ini malu zalezi od priboru. Cukor vyteka ked je slabo uvareny. 100 gr slahat a 100 varit plus 1 balicek vanilkovy. Voda 5 mm nad aby zakrila cukor v nadobe. Vyskusajte. Ale asi tazko budete skusat ked mate ortodoxne recepty. Nemam cas sem davat recepty ale poradim ak nieco niekto potrebuje
venusa
U nas su to trubicky, tie veeelmi lubim. Maloktora cukraren ich pecie. Ked som v inom meste a natrafim na ne, neodolam. Vyzeraju dobre a isto aj tak chutia.
eviana
@monda , vydarili sa Ti krásne... som presvedčená, že sa zjedli rýchlosťou svetla, skôr ako "zaschol atrament v príspevku @miro78. Niekde mám aj ja zapatrošené trubičky, nerobila som šamróle hádam 15 rokov - vtedy sme ešte mávali zabíjačky a lístkové cesto som robievala domáce... ej veru by bolo načase oprášiť ich, ďakujem za pripomenutie :)
monda
dakujem pekne za všetky komentáre -peknú nedeľu všetkým prajem:-)
zinnajdha
baby, veď ten/tá /to @miro78 oživilo diskusiu ! Keby som bola admin, veru by som z času na čas povolila (som žena) takéto neohrabané kritiky Možno tých niekoľko "rád" padne vhod, ale on/ona/ono to píše chaoticky... Idem piecť šomróle, hore je dobrý recept.
miro78
Damy admin jedine moze mazat prispevky zverejnuju sa automaticky. Keby to mal admin sledovat vsetky tieto vase klebety sa zblazni aj jeho comp nie este on sam. Tak si varte tie vase cucfajzi v tomto feministickom klube a predbiehajte sa ktora da najviac " receptov". A ake su uzasne. Nesledujem nereagujem piste si co chcete. Horsie ako baby na trhu. Mna nevyprovokujete. Pekny den
andreac
@miro78 , príspevky sa síce zverejňujú automaticky, ale admini ich sledujú. Zatiaľ sme sa ešte z klebiet nezbláznili a aj naše compy fungujú celkom dobre. Pekný deň!
1x meddy
venusa
Ten Miro ma dobre rady napr. s tym listkovym cestom :) Nie je tazke ich urobit, len je tazke ich zhodit :)
vlamonka
Velmi dobry receptik , aj ja som cukrarka @miro78 pises velmi odborne ...co to napisat takto . Ingrediencie na snehovu plnku do šamrol :
4 bielka
370 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
Inštrukcie
Bielok so 70 g cukru dáme do misky a vyšľaháme sneh.
Zbytok cukru, teda 300 g, nasypeme do vyššieho kastróla, zalejeme 1 dcl vody a privedieme do varu.
Necháme 2 1/2 až 3 minúty variť. Penu, ktorá nám na povrchu vznikne, pozbierame malým sítkom.
(tak je písané v recepte, no ja som to odstavila z ohňa, asi tri krát premiešala a pena zmizla).
Tekutý cukor pomaličky zmiešame pomocou šlahača so snehom, pridáme vanilkový cukor a šľaháme až pokiaľ nám nevznikne pevná masa.
Cukrárske vrecúško naplníme ešte vlažnou penou a naplníme pripravené trubičky.
motrl
ja som ich piekol 2hod pri 200stupnoch mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
marry4444
robila som prvykrát podľa tvojho receptu a sú úžasne..chuťovo aj vizuálne :-) ďakujem..
juchu
Co by som mohla pouzit namiesto tych rurok ?? :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia