Foto: monda
Trubičky - šamrole - sa dobre robia z lístkového cesta, preto som ich upiekla. Chutia asi každému , veď kto by ich nepoznal? Ja Zobraziť celý popisTrubičky - šamrole - sa dobre robia z lístkového cesta, preto som ich upiekla. Chutia asi každému , veď kto by ich nepoznal? Ja ich robím takto, preto som pridala môj recept.
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé si vyváľkame cesto na pomúčenej doske , na plát hrubý 2 mm. Pokrájame ho na 2 cm pásy. Všetky pásy musia byť rovnako dlhé aj široké. Moje sú dlhé 30 cm a 2 cm široké. Navijeme ich na rúrky, tak ako je na obrázku.
-
2
Dáme upiecť na suchý plech 20 minút na 180 stupňov v elektrickej trúbe . Upečieme do zlatista. Ked sú upečené ,tak ich vyberieme ešte zahorúca z rúrok. Necháme vychládnuť.
- 3
Plnka: V hrnci nad parou šľaháme bielka a postupne si pridávame kryšt.cukor. Musíme vyšľahať tak ,aby nám nestekala plnka ,musí byť hustejšia. Naplníme do cukrárenskeho vrecka a plníme trubičky. Povrch posypeme práškovým cukrom.
- 4
A veľmi chutia aj ku kávičke.
- 5
A už len zasadnúť a dať si - mňam. Sú naozaj vynikajúce. Vyskúšajte.
- 3
@miro78 my sme tu väčšinou amatéri a odovzdávame si svoje skúsenosti, recepty ... robíme to pre radosť a zverejňujeme naše recepty ... to sa každá máme najskôr radiť s profesionálom ? ... ha ha
apropo ... ukáž recept profíka ... predveď nám, ako to má vyzerať ...
a podľa mňa sú šamróny pekne do rúžova upečené ... sú pocukrované !!! preto tá bledosť .. :)
a kritika je viac ako neopodstatnena, asi si len niekto hladka ego,
navyse, zltka sa mozu pripekat, stekat, hlavne na nerovnom povrchu
Mrzí ma,že aj admintom ujdú a nie sú napomenutí tí,u ktorých je vidieť zámer,ublížiť.Kritické a poučne pripomienky od varecháčov beriem,aj sa z nich snažím poučiť.No tu je vidieť zámer,za každú cenu ublížiť.
@nebola by som sa ozvala,ale myslím,že takéto komentáre,musia byť nami varecháčmi odmietnuté.
@monda ty si veľmi šikovná varecháčka a nenechaj sa odradiť,ľudskou zlobou.
4 bielka
370 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
Inštrukcie
Bielok so 70 g cukru dáme do misky a vyšľaháme sneh.
Zbytok cukru, teda 300 g, nasypeme do vyššieho kastróla, zalejeme 1 dcl vody a privedieme do varu.
Necháme 2 1/2 až 3 minúty variť. Penu, ktorá nám na povrchu vznikne, pozbierame malým sítkom.
(tak je písané v recepte, no ja som to odstavila z ohňa, asi tri krát premiešala a pena zmizla).
Tekutý cukor pomaličky zmiešame pomocou šlahača so snehom, pridáme vanilkový cukor a šľaháme až pokiaľ nám nevznikne pevná masa.
Cukrárske vrecúško naplníme ešte vlažnou penou a naplníme pripravené trubičky.