Trubičky - šamrole z lístkového cesta

Autor receptu: monda

Trubičky - šamrole - sa dobre robia z lístkového cesta, preto som ich upiekla. Chutia asi každému , veď kto by ich nepoznal? Ja ich robím takto, preto som pridala môj recept.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si vyváľkame cesto na pomúčenej doske , na plát hrubý 2 mm. Pokrájame ho na 2 cm pásy. Všetky pásy musia byť rovnako dlhé aj široké. Moje sú dlhé 30 cm a 2 cm široké. Navijeme ich na rúrky, tak ako je na obrázku.
  2. Dáme upiecť na suchý plech 20 minút na 180 stupňov v elektrickej trúbe . Upečieme do zlatista. Ked sú upečené ,tak ich vyberieme ešte zahorúca z rúrok. Necháme vychládnuť.
  3. Plnka: V hrnci nad parou šľaháme bielka a postupne si pridávame kryšt.cukor. Musíme vyšľahať tak ,aby nám nestekala plnka ,musí byť hustejšia. Naplníme do cukrárenskeho vrecka a plníme trubičky. Povrch posypeme práškovým cukrom.
  4. A veľmi chutia aj ku kávičke.
  5. A už len zasadnúť a dať si - mňam. Sú naozaj vynikajúce. Vyskúšajte.