Trubičky - šamrole z lístkového cesta
Autor receptu: monda
Trubičky - šamrole - sa dobre robia z lístkového cesta, preto som ich upiekla. Chutia asi
každému , veď
kto by ich nepoznal? Ja ich robím takto, preto som pridala môj recept.
Postup
- Ako prvé si vyváľkame cesto na pomúčenej doske , na plát hrubý 2 mm. Pokrájame ho na 2 cm pásy. Všetky pásy musia byť rovnako dlhé aj široké. Moje sú dlhé 30 cm a 2 cm široké. Navijeme ich na rúrky, tak ako je na obrázku.
- Dáme upiecť na suchý plech 20 minút na 180 stupňov v elektrickej trúbe . Upečieme do zlatista. Ked sú upečené ,tak ich vyberieme ešte zahorúca z rúrok. Necháme vychládnuť.
- Plnka: V hrnci nad parou šľaháme bielka a postupne si pridávame kryšt.cukor. Musíme vyšľahať tak ,aby nám nestekala plnka ,musí byť hustejšia. Naplníme do cukrárenskeho vrecka a plníme trubičky. Povrch posypeme práškovým cukrom.
- A veľmi chutia aj ku kávičke.
- A už len zasadnúť a dať si - mňam. Sú naozaj vynikajúce. Vyskúšajte.