Trojfarebné rezy - bezlepkové

manka1 - fotkamanka1, 16. apríla 2012
Trojfarebné rezy - bezlepkové
Foto: manka1

Recept pochádza z časopisu Život - len je samozrejme upravený na bezlepkovo. Upravujem takmer všetky recepty, ktoré sa mi na obrázku páčia - nebudem Zobraziť celý popisRecept pochádza z časopisu Život - len je samozrejme upravený na bezlepkovo. Upravujem takmer všetky recepty, ktoré sa mi na obrázku páčia - nebudem sa predsa pozerať, ako chutia "lepkáčom" zákusky a koláče. Fotiť som stihla len finálny výsledok.

30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

9 ks
9 PL
6 PL
3 PL
1 ks Dr.Oetker
1 PL
1 PL
štipka noža
PLNKA:
1,5 l
3 ks(sáčky) (Zlatý klas)
8-9 PL
1 ks
250 ml
200 g
100 g
50 g posekané




Postup

  1. 1

    CESTO: Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávať žĺtky a múky s kypriacim práškom a guarovou gumou. Cesto rozdeliť na tri časti - do jednej zapracujeme kakao, do druhej orechy, tretia zostane pôvodne žltá. Všetky tri cestá upiecť samostatne na plechu vyloženom papierom na pečenie. Žlté cesto stiahnem z papiera a preklopím z dosky naspäť na plech - tam pracujem s plnkami.

  2. 2

    PLNKA: Hrozienka namočíme do rumu. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu na obale hustý krém, ktorý tiež rozdelíme na tri časti. Ja varím v tzv. mliekovom hrnci - neprihorí. Vychladnuté žlté cesto zľahka pokvapkáme rumom, natrieme tretinou pudingu a posypeme v rume namočenými hrozienkami - asi polovicou. Hrozienka prikryjeme kakaovým cestom, ktoré je stále na papieri na pečenie - ľahšie sa pracuje s cestom - netrhá sa. Pokropíme znovu rumom, natrieme časťou pudingu a posypeme mletými orechami.

  3. 3

    Na toto položíme orechové cesto, tiež ešte na papieri - aby sa netrhalo, a až potom opatrne stiahnem papier. Pokropíme rumom a potrieme zvyšným pudingom. Posypeme hrozienkami a na hrubo posekanými orechami. Necháme v chlade stuhnúť. U nás veľmi chutí - plnky sú ľahké, bez masla, a ako hovoria u nás doma - má to "život"

    Trojfarebné rezy - bezlepkové - obrázok 3

Diskusia k receptu

medovnicek
super, nikdy by som neverila, že čo všetko sa dá vytvoriť pre bezlepkovú dietu
manka1
Všetko, dokonca aj kysnuté koláče - samozrejme nie sú také nadýchané ako lepkové, ale čerstvé sú na nerozoznanie. Budem sa snažiť popridávať všetko čo mám nafotené, lebo človek jedáva nielen ústami, ale aj očami - aspoň mne sa vždy páčili fotené recepty.
manka1
Inak sa toto samozrejme dá urobiť aj ako lepkové, len pomer múky nie je taký istý - bezlepková trochu viac viaže na seba tekutiny.
jamarlen
@manka1 , lenivá dozaista nebudeš:))), zato ja áno, takže si na tento krásny, jemný koláčik nechám zájsť chuť:)))
manka1
Až keď som si klikla na tvoj profil - zistila som, že si pán - a páni nemajú veľmi vzťah k robeniu sladkostí, aj keď v 1988 v Nitrianskom Pravne som poznala jedného výborného cukrára-pána Medveďa - bol starý pán, cukrár, ale vynikajúci. Chlapi majú vraj najradšej zákusky prepasírované cez prasa - to je "prúpovídka" jednej mojej kamarátky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia