Trojfarebné rezy - bezlepkové
Autor receptu: manka1
Recept pochádza z časopisu Život - len je samozrejme upravený na bezlepkovo. Upravujem takmer všetky recepty, ktoré sa mi na obrázku páčia - nebudem sa predsa pozerať, ako chutia "lepkáčom" zákusky a koláče.
Fotiť som stihla len finálny výsledok.
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- CESTO: Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávať žĺtky a múky s kypriacim práškom a guarovou gumou. Cesto rozdeliť na tri časti - do jednej zapracujeme kakao, do druhej orechy, tretia zostane pôvodne žltá. Všetky tri cestá upiecť samostatne na plechu vyloženom papierom na pečenie.
Žlté cesto stiahnem z papiera a preklopím z dosky naspäť na plech - tam pracujem s plnkami.
- PLNKA: Hrozienka namočíme do rumu.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu na obale hustý krém, ktorý tiež rozdelíme na tri časti. Ja varím v tzv. mliekovom hrnci - neprihorí.
Vychladnuté žlté cesto zľahka pokvapkáme rumom, natrieme tretinou pudingu a posypeme v rume namočenými hrozienkami - asi polovicou.
Hrozienka prikryjeme kakaovým cestom, ktoré je stále na papieri na pečenie - ľahšie sa pracuje s cestom - netrhá sa. Pokropíme znovu rumom, natrieme časťou pudingu a posypeme mletými orechami.
- Na toto položíme orechové cesto, tiež ešte na papieri - aby sa netrhalo, a až potom opatrne stiahnem papier. Pokropíme rumom a potrieme zvyšným pudingom. Posypeme hrozienkami a na hrubo posekanými orechami. Necháme v chlade stuhnúť.
U nás veľmi chutí - plnky sú ľahké, bez masla, a ako hovoria u nás doma - má to "život"