Trnavská nátierka

Autor receptu: sovka62

teda po trnavsky trnavská pomazánka, lebo kedysi sa tu vyrábala a volali sme ju po svojom. Pred pár dňami som mailom dostala žiadosť, aby som recept napísala. Najprv som hľadala recept a teraz v tej záplave mailov neviem nájsť, komu som recept mala poslať. Tak ho napíšem sem, hádam si ho adresát nájde.

Suroviny

Postup

  1. Pevné suroviny zomelieme, pridáme ostatné a varíme na miernom plameni asi hodinu. Rozmixujeme, naplníme do pohárikov, zavrieme. Sterilizujeme 8 minút pri 80 st.Celzia. Treba ale podotknúť, že od tej pravej trnavskej sa bude líšiť konzistenciou, tá bola úplne hladká. Nech robím čo robím, nech mixujem akokoľvek dlho, tú hladkosť sa mi dosiahnuť nikdy nepodarilo.