Trhance s kyslou kapustou a so slaninkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z polohrubej a hrubej múky, soli a vody pripravíme kompaktné cesto. Vodu prilievame podľa potreby. Vypracované cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho asi na 3 mm hrubý plát a necháme trochu odpočinúť.
  2. V panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninku, do ktorej pridáme nakrájanú cibuľku a urestujeme ich spolu. Pridáme kyslú kapustu, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.
  3. Do vriacej osolenej vody dáme variť na malé kocky nakrájané zemiaky. Vody musí byť dostatok, lebo trhance budeme variť v tej istej vode so zemiakmi.
  4. Keď sú zemiaky uvarené do polomäkka, začneme cesto pomocou lyžice trhať z dosky do vriacej vody. Trhance by mali byť veľké asi 2 x 2 cm.
  5. Trhance a zemiaky po uvarení scedíme, ale nepreplachujeme. Premiešame ich s udusenou kyslou kapustou a ozdobíme plátkami opečenej slaninky.