Trhacia buchta

Autor receptu: janalad

túto trhaciu buchtu som objavila nahodou na jednom blogu http://www.laskominyodmaryny.cz/2012/03/trhaci-buchta.html

90 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo rozpustime v kastroliku spolu s mliekom. Nechame trosku ochladnut. Do misy vsypeme muku, cukor, kvasnice, sol, vajcia a vlejeme nie horuce maslo s mliekom. Vypracujeme cesto. nie je hutne, skor trosku lepive. Nechame vykysnut asi hodinu na teplom mieste- az zdvojnasobi objem. su rozne finty ako urychlit kysnutie.. tak ak mate staci pouzit a je to rychlejsie
  2. Na pomucenej doske vyvalkame cesto na tenko na velkost 50x30... potrieme roztopenym maslom, posypeme skoricou, cukrom,orechami.. kto nemoze orechy nemusia byt
  3. nakrajame na kocky 5x6, alebo ako sa podari :)))
  4. ukladame na seba, a vkladame a vkladame ... do formy na biskupsky chlebik, do ktoreho sme dali papier na pecenie
  5. takto...
  6. az do konca
  7. Nechame kysnut prikryte utierkou este 45min.
  8. Pecieme 35min na 180stupnov, nie menej aby sa prepiekla. Na vrchu krasne chrumkavo hneda.. nie vsak zhorena :)))
  9. Pri peceni kuchyna rozvoniava skoricou.... nechame mierne vychladnut a este za tepla trhame a trhame a trhame, kym nam nic nezostane :)) Upecena trhacia buchta sa deli... pekne po obdlznikoch ako sme to do formy vkladali. Chuti aj na druhy den, ale neverim ze zostane