Trhacia buchta
Autor receptu: janalad
túto trhaciu buchtu som objavila nahodou na jednom blogu http://www.laskominyodmaryny.cz/2012/03/trhaci-buchta.html
90 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo rozpustime v kastroliku spolu s mliekom. Nechame trosku ochladnut. Do misy vsypeme muku, cukor, kvasnice, sol, vajcia a vlejeme nie horuce maslo s mliekom. Vypracujeme cesto. nie je hutne, skor trosku lepive. Nechame vykysnut asi hodinu na teplom mieste- az zdvojnasobi objem. su rozne finty ako urychlit kysnutie.. tak ak mate staci pouzit a je to rychlejsie
- Na pomucenej doske vyvalkame cesto na tenko na velkost 50x30... potrieme roztopenym maslom, posypeme skoricou, cukrom,orechami.. kto nemoze orechy nemusia byt
- nakrajame na kocky 5x6, alebo ako sa podari :)))
- ukladame na seba, a vkladame a vkladame ... do formy na biskupsky chlebik, do ktoreho sme dali papier na pecenie
- takto...
- az do konca
- Nechame kysnut prikryte utierkou este 45min.
- Pecieme 35min na 180stupnov, nie menej aby sa prepiekla. Na vrchu krasne chrumkavo hneda.. nie vsak zhorena :)))
- Pri peceni kuchyna rozvoniava skoricou.... nechame mierne vychladnut a este za tepla trhame a trhame a trhame, kym nam nic nezostane :))
Upecena trhacia buchta sa deli... pekne po obdlznikoch ako sme to do formy vkladali.
Chuti aj na druhy den, ale neverim ze zostane