Treska zo slnečnicových jadierok

Autor receptu: zuzananoskova

Tento pokrm vznikol, keď som zo slnečnice robila nátierku, ochutnala som, zacítila chuť niečoho dávneho, pridala zeleninu a horčicu a mňaaaaaaaaaaaam :-)

2-3
porcie

Postup

  1. Večer dáme jadierka do misky a zalejeme vodou. Ráno prepláchneme, scedíme, dáme do mixéra. Pridáme jogurt (asi 3 PL), zeler stonkový (asi 10 cm), mrkvu (1 menšiu) a horčicu (asi 1 KL). Všetko podľa chuti a rozmixujte do želanej konzistencie ako máte radi: s kúskami či úplne najemno.
  2. "Tresku" ochutnali 7 ľudia a každému chutila a chuťovo pripomínala rybaciu tresku. Pred podávaním, zachlaďte.
  3. Dobrú chuť :-)