Tras sa plech - zákusok

moli - fotkamoli, 16. júna 2010
Tras sa plech - zákusok
Foto: moli

Je želatínový, v celku rýchlo zhotovený, vyžaduje si iba dlhší čas na schladenie aby sa dal krájať.Každý ho miluje a za pár hodiniek z Zobraziť celý popisJe želatínový, v celku rýchlo zhotovený, vyžaduje si iba dlhší čas na schladenie aby sa dal krájať.Každý ho miluje a za pár hodiniek z neho nič neostáva!Skladá sa zo 4 vrstiev a na tomto obrázku je to zákusok s ružovým vrchom.Nemám ho zvlášť odfotený, tak dúfam, že vám to takto neprekáža. :o) Má však jeden háčik!Je zo surových vajec, pre to ho pripravujte vždy a výlučne z čerstvučkých vajec!!!Inak je to fakt super rez na letné osvieženie.

40
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Prvá vrstva:
3 ks
3 PL
1 ks
1,5 dcl
25 g
Druhá vrstva:
3 ks
3 PL
1 ks
1,5 dcl
25 g
2 PL
Tretia vrstva:
3 ks
7 PL
1 ks
1,5 dcl
25 g
Štvrtá vrstva:
2 dcl
1,5 dcl
25 g




Postup

  1. 1

    Želatínu Lumi 2 balenia (1bal./50g) rozdelíme do 4 misiek a každú zalejeme 1,5 dcl studenej vody.Premiešame a necháme 15-20 minút napučať. Ak je želatína Lumi nedostupná, tak použijeme 6 ks potravinárskej želatíny v žltom balení s hviezdičkou na obale (1bal./20g) Rozdelíme ju na 4x 25 g.

  2. 2

    Po 20 minútach jednu dávku želatíny zahrejeme podľa receptu na cca 60 stupňov a potom ju dáme do vodného kúpeľa schladiť.Zatiaľ si vyšľaháme na tuhý sneh 3 bielka s 3 PL p.cukru a vanil.cukrom.Na záver po jednom pridáme žĺtka a vychladnutú želatínu.Opatrne ale poriadne premiešame a zmes vylejeme na veľký hlboký plech ktorý sme prepláchli studenou vodou.Plech dáme do chladničky a zatiaľ zhotovíme druhú vrstvu.

  3. 3

    Druhú vrstvu zhotovíme tak isto ako prvú, len do vajíčkovej hmoty pridáme 2 PL kakaového prášku.Hotovú hmotu vylejeme na prvú vrstvu a plech opäť dáme do chladničky.Zatiaľ si zhotovíme tretiu vrstvu.

  4. 4

    Do 3 studených kys. smotán vmiešame 7 PL p.cukru a vanilínový cukor.Tretiu dávku želatíny zahrejeme, schladíme a opatrne vlejeme do smotany.Dôkladne premiešame a vylejeme na druhú vrstvu.Dáme plech do chladničky a zhotovíme štvrtú vrstvu.

  5. 5

    2dcl sirupu zmiešame s vychladnutým želé a opatrne po lyžičkách nalejeme na tretiu vrstvu.Zákusok necháme cez noc odstáť v chladničke.Na druhý deň sa dá perfektne narezať na 40 rezov.

Diskusia k receptu

tinca
@moli perfektný koláčik, len škoda že ho nevidíme na reze,keď ho ešte urobíš vymeň fotku. Jediné čo ma odrádza sú surové vajcia, je to riziko aj keď sú čerstvé.
moli
@tinca robievam ho najmenej 2x do roka a do konca aj v lete a nikdy sa nám nič nestalo skrz vajec!Je výborný stojí za to ho vyskúšať!Každý sa rozhodne sám či sa odváži... :o)))
Ak budem mať novú fotku, určite ju vymením!
sovka62
Studené z chladničky to musí byť výborné a hlavne v horúcom lete.
moli
@sovka62 áno, je to fakt výborné, myslím si že kto má rád želatínové zákusky, tak by sa nesklamal :o)))
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
bože, to je obrázok a hneď od rána? Všetky moje predsavzatia sú preč. Určite urobím.
moli
@esi , hihi :o) Aj mne je ťažko, lebo som tiež veľký maškrtník a keď nájdem recept na dobrotu, tak hneď vyskúšam. :o)))
evanaaa
Už keď som recept čítala, predstavovala som si jeho chuť ! Ale aj mňa odrádzajú tie vajcia, najmä v teplom počasí, pretože v obchodoch neviem, či sú čerstvé. Verila by som len takým, ktoré by som vytiahla priamo spod sliepok.Ale koláčik musí byť fajn.
torticka
Moli, to je krása, tie zákusky. Škoda, že bývaš tak ďaleko. Hneď by som išla na tie všetky zákusky, ale hlavne na ten osviežujúci želatínový.
moli
@evanaaa , chutí aj vypadá podobne ako tie gumené dlhočizné cukríky, ktoré sme kedy si kupovali (mne moja mamka) na jarmokoch či hodoch po dedinách.Tie som milovala a tento "tras sa plech" tak tiež a tým mi pripomína moje krásne detsvo.Ja vždy kupujem vajíčka v obchodíku kde predávajú len vajíčka a zopár mrazenej hydiny a ryby.Mám väčšiu istotu že sú čerstvé, i keď samozrejme je to tam, že "čo keď" a hlavne teraz v lete...!No keď nám raz chutí tento rez tak sme na tom asi takto:" chodí džbán na studňu, kým sa..." :o))) No bez srandy, nikdy nám nič z neho nebolo, tak dúfam, že keď sa naň niekto odhodlá aby ochutnal, tak že nepochodí!!! :o)))
moli
@torticka , ďakujem za milé slová a naozaj škoda že bývate tak ďaleko, lebo by som Vás rada pohostila! :o) Veľmi rada varím, ešte radšej pečiem a najradšej som keď môžem svoju rodinu a priateľov pohostiť dobrotkami ktoré som im prichystala. :o))) Vidím, že ste na FB, tak ak budete mať chuť, tak si ma tam vyhľadajte a môžete sa pozrieť na môj album, kde mám zopár tortičiek z vlastnej výroby :o)))
tanya2210
Ahoj Moli:-) Tento recept si mi dala este v robote ked sme spolu pracovali..a od vtedy ho robievam aj ja..a kazdy sa nan tesí..je nie len výborný..ale aj zábavný ako sa celý trasie..Odporúčam ho každej..stojí to zato! Dobru chut:-)
moli
@tanya2210 ,veľmi som rada, že tento skvelý zákos je súčasťou vašich osláv a príjemných rodinných stretnutí a že vám nie len chuťou robí radosť, ale aj svojim výzorom ;)
tanya2210
No ja davam aj modru farbu..aj zeleny uz bol..podla nalady..a samozrejme si vzdy pri tom spomeniem aj na teba:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia