Tras sa plech - zákusok

Autor receptu: moli

Je želatínový, v celku rýchlo zhotovený, vyžaduje si iba dlhší čas na schladenie aby sa dal krájať.Každý ho miluje a za pár hodiniek z neho nič neostáva!Skladá sa zo 4 vrstiev a na tomto obrázku je to zákusok s ružovým vrchom.Nemám ho zvlášť odfotený, tak dúfam, že vám to takto neprekáža. :o) Má však jeden háčik!Je zo surových vajec, pre to ho pripravujte vždy a výlučne z čerstvučkých vajec!!!Inak je to fakt super rez na letné osvieženie.

40
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Želatínu Lumi 2 balenia (1bal./50g) rozdelíme do 4 misiek a každú zalejeme 1,5 dcl studenej vody.Premiešame a necháme 15-20 minút napučať. Ak je želatína Lumi nedostupná, tak použijeme 6 ks potravinárskej želatíny v žltom balení s hviezdičkou na obale (1bal./20g) Rozdelíme ju na 4x 25 g.
  2. Po 20 minútach jednu dávku želatíny zahrejeme podľa receptu na cca 60 stupňov a potom ju dáme do vodného kúpeľa schladiť.Zatiaľ si vyšľaháme na tuhý sneh 3 bielka s 3 PL p.cukru a vanil.cukrom.Na záver po jednom pridáme žĺtka a vychladnutú želatínu.Opatrne ale poriadne premiešame a zmes vylejeme na veľký hlboký plech ktorý sme prepláchli studenou vodou.Plech dáme do chladničky a zatiaľ zhotovíme druhú vrstvu.
  3. Druhú vrstvu zhotovíme tak isto ako prvú, len do vajíčkovej hmoty pridáme 2 PL kakaového prášku.Hotovú hmotu vylejeme na prvú vrstvu a plech opäť dáme do chladničky.Zatiaľ si zhotovíme tretiu vrstvu.
  4. Do 3 studených kys. smotán vmiešame 7 PL p.cukru a vanilínový cukor.Tretiu dávku želatíny zahrejeme, schladíme a opatrne vlejeme do smotany.Dôkladne premiešame a vylejeme na druhú vrstvu.Dáme plech do chladničky a zhotovíme štvrtú vrstvu.
  5. 2dcl sirupu zmiešame s vychladnutým želé a opatrne po lyžičkách nalejeme na tretiu vrstvu.Zákusok necháme cez noc odstáť v chladničke.Na druhý deň sa dá perfektne narezať na 40 rezov.