Tortičky s brusnicami

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

10 ks
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na prípravu cesta nasypeme do misy múku, pridáme kypriaci prášok a soľ a premiešame. Pridáme maslo alebo margarín a premiešame ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni. Postupne pridáme cukor, vajcia a mlieko.
  2. Hladké cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 25 minút
  3. Upečený múčnik preklopíme na kuchynskú mriežku. Stiahneme horný papier a korpus necháme vychladnúť. Okrúhlou formičkou vykrajujeme tortičky a rozložíme ich na plech na pečenie. Odkrojky jemne rozmrvíme.
  4. Na prípravu náplne vareškou dôkladne premiešame tvaroh, mlieko a Crème Olé. Pokiaľ je náplň príliš tuhá, pridáme ešte 1–2 lyžice mlieka.
  5. Pomocou kávovej lyžičky rozdelíme tvaroh rovnomerne na tortičky a lyžičkou vytvoríme ozdobné vlnky. Na tanier si pripravíme mrveničku, tortičky po okraji náplne posypeme a mrveničku jemne pritlačíme. Na 1 hodinu odložíme do chladu. Pred podávaním ozdobíme brusnicovým džemom.