Tvarohová torta s lesným ovocím

nika19 - fotkanika19, 11. augusta 2011
Tvarohová torta s lesným ovocím
Foto: nika19
8
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
30 g alebo obyčajný
1 balík
40 g , použila som bielu ale môže sa aj celozrnnú múku jemnú
Krém:
500 ml
1 balík
50 g alebo obyčajný
250 g
1 balík
 z 1/2 citrónu
200 g zmes (čučoriedky, maliny,jahody,ríbezle)
Želé:
2 balíky
300 g zmes (čučoriedky, maliny, jahody,ríbezle)




Postup

  1. 1

    Prísady na (1 plech s prierezom 24cm) Pri pečení tochto zákusku je dobre mať formu s odnímatelným dnom. Ručným šľahačom dopenista vyšľaháme žĺtky s 1/2 kryštálového cukrom a vanilkovým cukrom. Do vyšľahánej peny zľahka primiešame múku. Z bielka a druhej 1/2 cukru vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme na vymastený alebo vyloženým (papierom na pečenie) plech a pri teplote 180´C upečieme dozlatista.

    Tvarohová torta s lesným ovocím  - obrázok 1
  2. 2

    Z 500ml mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme tvaroch, ktorý si vopred vyšľaháme s citrónovou šťavou. Nakoniec pridáme ovocie určené do plnky .

    Tvarohová torta s lesným ovocím  - obrázok 2
  3. 3

    Plnku nanesieme na vychladnutý korpus a povrch uhladíme. Umyté a očistené ovocie uložíme na plnku a odložíme do chladničky aspoň na 1hodinu. Želé pripravíme podľa návodu na obale, necháme mierne vychladnúť a nalejeme ho na ovocie do formy. Necháme v chladničké tuhnúť aspoň 2hodiny

    Tvarohová torta s lesným ovocím  - obrázok 3

Diskusia k receptu

3sandra3
želatínový stužovač za studena sa kedy pridá?... ja by som dala dva pudingové prášky na 500 ml mlieka,,, z jedného by asi nebol dostatočne hustý
remcula
Vypadá to nádherně, dělávám hodně podobně i s jiným ovocem.
nika19
pre 3sandra3 : Ďakujem za pochvalu, je to môj prví uverejnení recept tak môže byť že som niečo zabudla napísať :-) No ja mam rada keď krém je trocha jemnejší a dobre vychladení (hlavne keď je veľmi teplo, studení dezert je bomba ) a preto som nedala dva pudingové prášky, ten stužovač dostatočne zahustí . Stužovač som pridala do vyšlahaného tvarohu s citrónovou štavou. Stužovač za studena som pripravila podla návodu na balení .
nika19
Ďakujem, som rada že sa niektorým páči môj dezert... naozaj najlepší je dobre vychladený a nezabudnite sledovať aj tabuľku nutričných hodnôt, tento dezert ma veľmi málo kcal a ovocie som použila čerstvé ktoré majú vysoké antioxidantné účinky :-D
kimlo
Tak som vyskúšal tento recept a musím uznať že výsledok zožal veľký úspech, je naozaj chutný. Musel som trocha improvizovať lebo v recepte nieje spomutá tekutina v ktorej sa má rozmiešať želatína. Pomohol som si malinovým sirupom a vodou. A tiež som dal viac ingrediencií do cesta, z pôvodného množstva by bolo príliš tenké, teda 3 vajcia a primerané množstvo ostatných surovín.


kimlo
Ešte tradičný pohľad z blízka...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia