Tortička ku Dňu matiek

nikus254 - bez fotkynikus254, 13. mája 2014
Tortička ku Dňu matiek
Foto: nikus254

Keďže sa blížil Deň matiek, tak som sa rozhodla, že maminu poteším niečim špeciálnym. A čo môže byť krajší darček ako vlastno ručne vyrobená Zobraziť celý popisKeďže sa blížil Deň matiek, tak som sa rozhodla, že maminu poteším niečim špeciálnym. A čo môže byť krajší darček ako vlastno ručne vyrobená torta? Bála som sa ako sa mi podarí, ale tak hor sa do pečenia :) všetkým chutila, takže moja práca nevyšla zmar :) aj keď sa mám ešte čo učiť. A nie je toho málo :D

24
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus :
5 ks
200 g
250 g
1 ks
2 dcl
 trocha
Krém:
100 g
2 ks
500 ml
3 PL
1 ks
1/2 ks
250 g
2-3 PL
Zdobenie:
4 bal.
3 bal.
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto na korpus: Oddelíme bielka od žĺtkov. K žĺtkam pridáme práškový cukor a vymiešame do peny (mala by nám odfukovať bublinky). Pridáme múku, PDP, mlieko, olej a zmiešame do kopy. V druhej miske si vyšľaháme bielka a pomaly ich varechou zapracujeme do cesta. Hotové cesto by malo odfukovať bublinky. Nalejeme ho do pripravenej formy a dáme piecť do predohriatej rúry na 20 min. pri teplote 180°C.

  2. 2

    Krém: Odlejeme si cca 300 ml mlieka do hrnca a vo zvyšku si rozrobíme zlaté klasy. Mlieko dáme variť a pridáme doň čokoládu, kryštálový a vanilkový cukor. Za stáleho miešania varíme. Keď sa nám začne mlieko variť pridáme rozrobené zlaté klasy a za stáleho miešania varíme. Hotový puding necháme vychladnúť. Do vychladeného pudingu pridáme Heru a zamiešame. Potom pridávame tvaroh a smotanu. Všetko spolu pekne vymiešame a krém je hotový.

  3. 3

    Vychladený korpus potrieme džemom a krémom (môžme si pridať na krém akékoľvek ovocie alebo kúsky čokolády). Takto ďalej vrstvíme. Hotovú tortu potrieme zvyšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky. Potom zdobíme podľa vlastnej fantázie ( v mojom prípade trubičkami a cukríkmi, nakoľko mama nemá rada marcipánovú hmotu). Poznámka: suroviny v kréme sú na jednu dávku, ja som robila dvojitú. Vrchné korpusy sú kúpené, kedže som nevedela ako na tie menšie (zostalo by mi totiž veľa odpadu).

  4. 4

    Takáto väčšia tortička bola moja prvá a podľa reakcií všetkým veľmi chutila, čo ma potešilo :) :D

Diskusia k receptu

evanaaa
Krajší dar, ako vlastnoručne upečené krásne dielko si ozaj mamine nemohla dať, robené srdcom, @nikus254. ♥ ♥ ♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia