Tortička ku Dňu matiek

Autor receptu: nikus254

Keďže sa blížil Deň matiek, tak som sa rozhodla, že maminu poteším niečim špeciálnym. A čo môže byť krajší darček ako vlastno ručne vyrobená torta? Bála som sa ako sa mi podarí, ale tak hor sa do pečenia :) všetkým chutila, takže moja práca nevyšla zmar :) aj keď sa mám ešte čo učiť. A nie je toho málo :D

24
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si cesto na korpus: Oddelíme bielka od žĺtkov. K žĺtkam pridáme práškový cukor a vymiešame do peny (mala by nám odfukovať bublinky). Pridáme múku, PDP, mlieko, olej a zmiešame do kopy. V druhej miske si vyšľaháme bielka a pomaly ich varechou zapracujeme do cesta. Hotové cesto by malo odfukovať bublinky. Nalejeme ho do pripravenej formy a dáme piecť do predohriatej rúry na 20 min. pri teplote 180°C.
  2. Krém: Odlejeme si cca 300 ml mlieka do hrnca a vo zvyšku si rozrobíme zlaté klasy. Mlieko dáme variť a pridáme doň čokoládu, kryštálový a vanilkový cukor. Za stáleho miešania varíme. Keď sa nám začne mlieko variť pridáme rozrobené zlaté klasy a za stáleho miešania varíme. Hotový puding necháme vychladnúť. Do vychladeného pudingu pridáme Heru a zamiešame. Potom pridávame tvaroh a smotanu. Všetko spolu pekne vymiešame a krém je hotový.
  3. Vychladený korpus potrieme džemom a krémom (môžme si pridať na krém akékoľvek ovocie alebo kúsky čokolády). Takto ďalej vrstvíme. Hotovú tortu potrieme zvyšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky. Potom zdobíme podľa vlastnej fantázie ( v mojom prípade trubičkami a cukríkmi, nakoľko mama nemá rada marcipánovú hmotu). Poznámka: suroviny v kréme sú na jednu dávku, ja som robila dvojitú. Vrchné korpusy sú kúpené, kedže som nevedela ako na tie menšie (zostalo by mi totiž veľa odpadu).
  4. Takáto väčšia tortička bola moja prvá a podľa reakcií všetkým veľmi chutila, čo ma potešilo :) :D