Tortička k narodeninám

darina57 - fotkadarina57, 20. februára 2015
Tortička k narodeninám
Foto: darina57

tortičku som piekla mojem mamine k narodeninám..pretože rada štrikuje tak takúto...

Suroviny

Cesto:
8 ks
4 PL
4 PL
1 ks
1/2 balíčka
6 PL
4 PL
8 PL
Plnka:
1/2 l
400 g
Na dokončenie:
3 - 4 ks




Postup

  1. 1

    upečieme si klasicky korpus..každa ako má osvedčený ten svoj...šľahačku si uvarím s čokoládou deň do predu ..a na druhý deň vyšlahám..dostaneme takzv.parížsku šlahačku..je výborná..

  2. 2

    korpus si poprekrájam ..popolievam rumom..natriem džemom..plnkou..položím banány..toto opakujem..nakoniec tortu ponatieram vanilkou plnkou..a dám stuhnuť..potiahnem a ozdobím..každý podľa vlastnej fantázie..

Diskusia k receptu

martamm
@Darina57 , Veľmi peknú tortičku si upiekla, moja mama bude mať čoskoro 80 rokov, tiež veľa pletie a háčkuje, rada sa nechám inšpirovať :)
martamm
Zabudla som ešte, netuším akú rastlinnú šľahačku si použila, mohla by si upresniť? A kde ju zoženiem? Ďakujem
darina57
@martamm ...dakujem..pouzivam ramu..slahacku..u nas v prievidzi ju kupujem.v jednom obchode ..ale skus moja aj v bio potravinach..alebo v kauf.....nech sa dari... @babkamt , ..aj tebe dakujem..
denyany
No teda, foto ako od profesionála! Aj ja mám dobré skúsenosti s rastlinnou šľahačkou.
marienka44
@Darina57 , výnimočne krásna torta. Ale podľa mňa je najdôležitejšie to dokončenie. Vrch si natrela vanilkou plnkou a recept si neuviedla. A potiahnutie torty -to je finálna a najťažšia úloha. To treba len vidieť, ako sa to robí. :-)
darina57
@marienka44 , staci si pozriet moje recepty ..a tam mam plnku napisanu..nebudem sa opakovat a potiahnutie torty je pre mna ..to najmensie..a staci si kliknut na nete ako potiahnut tortu a mas ich tu tisice...a uvidis ako sa to robi..ja recepty nefotim....a dakujem za mily komentarik..pekny den...dakujem aj tebe@luss44 , ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia