Torta so šľahačkou a hroznom

merylin - bez fotkymerylin, 11. januára 2013
Torta so šľahačkou a hroznom
Foto: merylin

Torta s ovocím na vrchu - ako ozdoba , myslím že nič nepokazí ,ja som použila hrozno.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
20 dkg
15 dkg
3 PL
1 ks
0,5 dcl vlažná
Plnka:
3 dcl
30 g
3 ks
250 g
2 ks
300 ml
ozdoba:
2 ks




Postup

  1. 1

    Vymiešame si žltky s cukrom ,zároveň pridávame vlažnú vodu ,potom si rozmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom a postupne pridávame do cesta,nakoniec pridáme zľahka sneh z bielok. Dáme do vymastenej formy vysypanej múkou-/ moja forma má priemer 22cm/. Dáme piecť na 180 stupňov v elektric.trúbe ,pečieme 45 minút. Ked je upečený korpus, tak si ho necháme vychládnuť. Potom ho prerežeme na 3 pláty.

    Torta so šľahačkou a hroznom - obrázok 1
  2. 2

    Plnka čokoládová: Dáme si variť 200 ml mlieka, pridáme k nemu čokoládu polámanú na kúsky, zmiešať vanilkový cukor, puding, žĺtky ( môžme pridať 1 PL kakaa) a zvyšok mlieka a vliať do vriaceho mlieka s čokoládou. Dáme vychladiť. Vyšľaháme si šľahačku. Vychládnutú čokoládovú masu so šľahačkou si pomaly zmiešame dokopy a vznikne nám krém - teda plnka.

  3. 3

    Natrieme plnku na pláty , povrch a boky torty ozdobíme šľahačkou , hroznom a čokoládou. Plnku si môže každý spraviť aj ľubovoľnú.

    Torta so šľahačkou a hroznom - obrázok 3

Diskusia k receptu

danielas
Nielen pekná,ale aj fajnová je tá tvoja torta. Cesto dôverne poznám,robievam takéto. Krém je zaujímavý, pre mňa nový a lákavý na vyskúšanie. Nezrazia sa tie žľtka,keď ich vleješ do horúceho mlieka?
merylin
danielas --nie nezrazí sa to ,mne sa to podarilo a vzniklo to pekne hladké.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia