Torta Sacher originál

marto990 - fotkamarto990, 20. júla 2013
Torta Sacher originál
Foto: marto990

Keď z nej kúsok ochutnáte, razom sa ocitnete na Opernballe..

12
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

180 g
180 g
180 g
6 ks
120 g
1/2 bal.
Poleva:
1 šálka
1/3 šálky
200 g




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu (samozrejme, čokoláda by mala mať vysoký obsah kakaa, ale nič sa nestane, aj keď použijete čokoládu na varenie, rozpočet sa tak na prípravu tohto dezertu zníži..a chutí aj tak skvele), 1/3 cukru a 1/3 masla. Zvyšný cukor a dobre povolené maslo vymiešame s lyžicou vlažnej vody v hustú penu. Primiešame roztopenú čokoládu, ktorá by mala mať izbovú teplotu.

    Torta Sacher originál - obrázok 1
  2. 2

    Zo 6 bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka po jednom zamiešame do čokoládovej hmoty. Potom striedavo primiešavame preosiatu múku s kypriacim práškom, a opatrne aj sneh. Pripravenú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 140 stupňoch zhruba niečo pod jednu hodinu.

    Torta Sacher originál - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení korpus preklopíme vrchnou stranou na tanier, aby sa povrch vyrovnal. Necháme chvíľku schladiť a prerežeme na polovicu. Polku natrieme horúcim marhuľovým lekvárom. Poskladáme korpus do pôvodného stavu:), hornú časť opäť natrieme horúcim lekvárom. Zo surovín na polevu si pripravíme vo vodnom kúpeli polevu, pozor, tu musí byť čokoláda určite kvalitná. Inak kľudne pripravte Vami osvedčenú čokoládovú polevu. Korpus polejeme polevou, necháme vychladiť a podávame výhradne s nesladenou šľahačkou. Bon Apetit.

Diskusia k receptu

nesi
recept vyzerá dobrý ale akú kvalitnú čokoládu máš na mysli?
paploska
asi si zajtra zatancujem :-))) vyzerá výborne a patrí k mojim obľúbeným. ale mám iný recept, zajtra skúsim ten tvoj:-) Ď
marto990
@tiginko pani s mužškým nickom, na wikipedii sa dá nájst originálny recept, ktorý poskytla pani Sacherová, stačí troooošičku prelustrovať net..Bon Apetit.
tiginko
na nete sa dá nájsť množstvo najoriginálnejších originálov, jeden z nich je aj tvoj. Ale pokiaľ ja viem, pravá receptúra na Sacher tortu je ešte stále dobre stráženým tajomstvom hotela Sacher vo Viedni. Možno máš na mysli Demelovu Sacher tortu, ktorá ale nenesie originálnu pečať a džem sa vrství inak. Alebo žeby som čítala iný net? Gutten Apetit
ubka
zasa niečo čo by nemalo na Varecha.sk byť...ak sa niekomu nepáči recept, neznamená, že musí potierať toho, kto ho vložil, odignotrujte to @titingo :-), na stráženie originál receptu sú iné inštitúcie.
tiginko
@ubka keď sa vám nepáči môj komentár, tiež ho môžete odignotrovať. Nemám vôbec nič proti receptu, neviem kde ste objavili, že sa mi nepáči. A nikoho nepotieram
marienka44
@Marto990 , aky je postup pripravy polevy? Voda sa asi vari s cukrom. Prosim upresnit pripravu polevy, lebo ta je na tejto torte dolezita. :-)
dakujem, ukladam do KK.
marto990
To urcite je dolezita,ale pokial fakeujem,a roboim totrticku len pre nasich doma,a pokial mi aj vyroba akejkolvek polevy neide dobre,sa priznavam,tak je to uz akykolvek Vami odskusany recept..
Co sa tyka mnozstva,tak je to 80 ml vody na 220g cukru,povarit kym sa cukor rozpusti,nechat vychladit,kym sa cukrova voda netaha ako nitka z lyzicky,a pridat cokoladu,miesatkym sa nerozpusti..snad to staci;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia