Torta Sacher originál

Autor receptu: marto990

Keď z nej kúsok ochutnáte, razom sa ocitnete na Opernballe..

12
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu (samozrejme, čokoláda by mala mať vysoký obsah kakaa, ale nič sa nestane, aj keď použijete čokoládu na varenie, rozpočet sa tak na prípravu tohto dezertu zníži..a chutí aj tak skvele), 1/3 cukru a 1/3 masla. Zvyšný cukor a dobre povolené maslo vymiešame s lyžicou vlažnej vody v hustú penu. Primiešame roztopenú čokoládu, ktorá by mala mať izbovú teplotu.
  2. Zo 6 bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka po jednom zamiešame do čokoládovej hmoty. Potom striedavo primiešavame preosiatu múku s kypriacim práškom, a opatrne aj sneh. Pripravenú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 140 stupňoch zhruba niečo pod jednu hodinu.
  3. Po upečení korpus preklopíme vrchnou stranou na tanier, aby sa povrch vyrovnal. Necháme chvíľku schladiť a prerežeme na polovicu. Polku natrieme horúcim marhuľovým lekvárom. Poskladáme korpus do pôvodného stavu:), hornú časť opäť natrieme horúcim lekvárom. Zo surovín na polevu si pripravíme vo vodnom kúpeli polevu, pozor, tu musí byť čokoláda určite kvalitná. Inak kľudne pripravte Vami osvedčenú čokoládovú polevu. Korpus polejeme polevou, necháme vychladiť a podávame výhradne s nesladenou šľahačkou. Bon Apetit.