Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks |
|
| 6 PL |
|
| 6 PL |
|
| 0,5 dcl |
|
| 0,5 dcl |
|
| 1 ČL |
|
| Plnka: | |
| 3 ks |
|
| 120 g |
|
| 250 g |
|
| na dochutenie alebo citónová šťava |
|
Postup
-
1
Žĺtka s cukrom vyšľaháme pridávame postupne vodu a olej. Primiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec zamiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na 180°C 20 až 25 minút.
- 2
Plnka: Celé vajíčka šľaháme s cukrom nad parou do zhustnutia. Trvá to asi 20-30 minút. Krém necháme vychladiť. Po vychladnutí postupne zašľahať do masla. Dochutíme rumom. Ja som dochutila šťavou z 1/2 citróna.
- 3
Vychladnutý korpus prekrojíme a naplníme krémom. Ľubovoľne ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu