Torta s perníčkami (fotorecept)

Autor receptu: rosaneta

Táto torta je vo vnútri s perníčkami . Je zložená z dvoch plniek a chuťovo je výborná , šťavnatá .

35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame žltky s cukrom a postune pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s práš. do pečiva. Pridáme do cesta a opatrne zľahka pridáme tuhý sneh z bielok. Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto do nej a dáme piecť na 180 stupňov 35 minút do trúby. Upečený korpus necháme vychládnuť.
  2. Prerežeme ho na 2 pláty.
  3. Plnka č.1 - Jablká si postrúhame , pridáme pomleté orechy vlašské a podľa chuti cukor. Všetko dokopy vymiešame na plnku.
  4. Plnka č.2 - V hrnci nad parou miešame 1 celé vajce , pridáme mlieko , a pomleté orechy. Uvaríme hustú kašičku. Necháme ju vychládnuť. Heru vymiešame s práš. cukrom do peny. Potom po lyžiciach primiešavame vychládnutú kašičku. Dobre vymiešame na hladkú plnku.
  5. Na spodný plát korpusu si nanesieme plnku č. 1 - jablkovo- orechovú.
  6. Pripravíme si perníčky z Lídla.
  7. Poukladáme ich na prvú plnku.
  8. Teraz dáme na perníčky druhú plnku č.2
  9. Rozotrieme ju nahladko.
  10. Prkryjeme vrchným plátom korpusu a ozdobíme povrch ľubovoľne, ( ja som zdobila citronovou polevou a postrúhanou čokoládou a cukríkami ).
  11. Tu vidieť už hotovú tortu.
  12. Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky a pokrájame na rezy.
  13. A ešte jeden záber na tanieriku :-)