Torta s kakaovým krémom a tvarohom bez mlieka
Autor receptu: dada777
Moja torta je vhodná pre bezmliečnu diétu a pre vegetariánov. Je naplnená krémom zo špaldovej múky, ktorý je možné pripravovať aj ako zdravý domáci puding. Ozdobená je rastlinným pohánkovým tvarohom a nie sú v nej použité žiadne stužovače ani želatína. Torta sa dá pripraviť aj z kravského mlieka a tvarohu.
40 minút príprava |
35 - 40 minút na 170 °C |
Postup
- Príprava korpusu:
Pri príprave cesta vyšľaháme vajcia, pridáme kryštálový cukor, olej a všetko dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva, minerálku, premiešme a vylejeme do tortovej formy vymastenej olejom a vysypanej polohrubou múkou.
- Pečieme pri teplote 170°C asi 35-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Najlepšie je tortu rezať a zdobiť až na ďalší deň po upečení.
- Príprava kakaového špaldového krému:
Pri príprave kakaového krému si dáme do hrnca rastlinné mlieko, múku, soľ, maslo, kakao a kryštálový cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý pudingový krém, ktorý necháme vychladnúť a potom do neho pridáme jogurt a dobre vyšľaháme tyčovým mixérom.
- Príprava tvarohového krému:
Nakoniec si pripravíme tvarohovú plnku na potieranie a ozdobenie torty. K pohánkovému tvarohu pridáme kakao, jogurt a dochutíme cukrom múčka.
- Plnenie torty:
Tortový korpus rozrežeme na tri diely. Spodný diel potrieme marhuľovým džemom a na džem natrieme kakaový špaldový krém, na ten položíme druhý plát cesta, ktorý znova natrieme džemom a kakaovým krémom. Potom položíme vrchnú časť torty a boky a vrch ponatierame tvarohovým krémom. Keď je celá torta potretá tvarohovým krémom, tak si ju môžeme týmto krémom ozdobiť podľa vlastného vkusu a dáme do chladničky.
Dobrú chuť!