Torta s jablkami a tvarohom
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 180-190 °C
Suroviny
Na cesto: | |
200 g |
|
na špičku noža |
|
80 g |
|
1 bal |
|
štipka |
|
1 ks |
|
120 g (alebo margarín) |
|
Na posypanie cesta: | |
2 - 3 ks |
|
1/2 bal |
|
Na náplň o obloženie: | |
750 g |
|
40 g |
|
120 g |
|
1 bal |
|
trochu |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
4 - 5 ks |
|
1/2 bal |
|
Postup
-
1
Na cesto zmiešame v mise ručne suroviny na cesto, premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu.
- 2
2/3 cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno vymastenej tortovej formy (Ø 26 cm ). Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty asi 2 cm pod okraj formy. Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom.
- 3
Na náplň ručne zmiešame suroviny na náplň okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme.
- 4
Olúpané jablká nakrájame na plátky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 190°C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 180°C (predhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 3-4 (predhriata)<br /> <br /><br /> Čas pečenia: asi 65 minút
- 5
Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť, potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Uchovávame v chlade.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu