Foto: rajcinka
Tortička pre ocinka
20
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
50 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
6 ks |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
3 lyžice |
|
3 lyžice |
|
1/2 |
|
2 balenia, obyčajné |
|
1 balenie |
|
Plnka: | |
3 ks |
|
3 lyžice |
|
2 lyžicie |
|
25 dkg |
|
50 dkg |
|
|
Postup
-
1
Celé vajíčka vyšľaháme, pridáme postupne orechy, múku, strúhanku, prášok do pečiva a dáme do tortovej formy upiecť. Pečieme pri 160 stupňoch asi 50 minút. Potom korpus rozdelíme a vytvarujeme podľa želania.
- 2
Krém: Vajíčka vyšľaháme nad parou spolu s cukrom. Ak je to napenené a horúce odstavíme zo šporáka a ešte miešame. Do vychladnutého pridáme kakao, heru a došľaháme do peny.
- 3
Naplníme korpusy. Klobúk: penové cukríky dáme do mikrovlnky roztopiť. Nedá sa určiť čas, ale krátko, pokiaľ to nie je roztopené. Potom sa to ešte teplé zmieša s burízónami a tvaruje podľa potreby. Pripevnené je to so špáradlami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pekny den vsetkym:-)
ale už som nášla biely krem tu na stránke jednej vareškárky..
@ Rajcinka: krasna praca!