Torta pre inšpiráciu - bezlepková

sonulienka - fotkasonulienka, 20. októbra 2016

Piekla som dcére tortu dávam Vám možno budem inšpirovať. Hore jedlý obrázok a po obvode hviezdičky, potiahnutá K2.

Suroviny

8 PL
4 ČL
8 ks
8 PL
4 ČL
1 1/2 kg
Plnka:
3 ks
1 L
8 PL
750 g
2 ks
trochu




Postup

  1. 1

    Najprv som si urobila plnku aby mi vychladla. Z mlieka zlatého klasu a vanilkového cukru si urobíme hustú kašu, ktorú každé 2 - 3 minúty premiešame, aby sa nám nezhrčkavela alebo neurobila kôra. Maslo s cukrom dobre vyšľaháme. Keď máme kašu mierne vychladnutú po lyžiciach pridávame k maslu a za každým dobre šľahačom prešľaháme a máme plnku hotovú.

  2. 2

    Potom si upečieme štyri korpusy. Ja pečiem na formu priemer 22 cm nasledovne: Rozbijeme si dve vajíčka oddelíme bielko od žĺtkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh pridáme 2 PL cukru a znovu do tuha vyšľaháme a prišľaháme žĺtka. Keď máme vyšľahané pridáme múku rozmiešanú s kakaom a PDP toto pomaličky prisýpam do vyšľahaných vajec.

  3. 3

    Dám piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov - pečieme asi 10 - 13 minút. Keď mám upečené a vychladnuté všetky štyri korpusy ich naplním plnkou a taktiež plnku dáme aj okolo a na vrch torty. Necháme do druhého dňa v chladničke.

  4. 4

    Poťahovú hmotu si rozvaľkáme a potiahneme tortu. Na vrch som v mojom prípade dala jedlý obrázok a po bokoch som urobila hviezdičky. Tu je foto.

    Torta pre inšpiráciu - bezlepková - obrázok 4
  5. 5

    No a hotovo. Torta a moja maličkosť.

    Torta pre inšpiráciu - bezlepková - obrázok 5
  6. 6

    A ešte som jej piekla aj slané. Moje obľúbené od esi tu je jej recept - http://varecha.pravda.sk/recepty/vynikajuce-syrove-slimaky/20966-recept.html. Sú fakt vynikajúce a už ani neviem po koľký raz jej srdečne ďakujem za tak vynikajúci recept.

    Torta pre inšpiráciu - bezlepková - obrázok 6

Diskusia k receptu

luss44
parádna torta, vyzerá byť riadne veľká. Mňa torty celkom bavia, aj ked maslové plnky robím málo, u nás moc nejdú. Aj syrové slimáky musia byť výborné, pozriem rcp. Máš šikovné ruky @Sonulienka , z bezlepkovej napiecť vraj nie je jednoduché.
sonulienka
@Luss44 ďakujem - na bezlepkovú piškótu už viem akú múku potrebujem. Dcéra má bezlepkovú diétu tak som si už zvykla a keď viem, že má prísť alebo v tomto prípade to ona potrebovala som upiekla bezlepkovú piškótu. Ale máš pravdu pokiaľ som na to prišla ktorá múka je na piškótu dobrá mi dosť trvalo.
tatranka
Sonička,tak hravo a ohromne si tortu skomentovala,že mám pocit,akoby si ani s ňou nemala veľa roboty.No ja by som sa veru natrápila.Neviem robiť torty.
No u teba mi je jasné,že čo chytíš do ruky,všetko sa podarí.Si veľmi zručná,šikovná,nápaditá.
Do voza aj do koča.
sonulienka
Martuška tak od Teba ma to veľmi potešilo. Keď sa mám priznať veľmi ma nebavia poťahované torty robiť. Ale čo neurobíš pre vlastnú dcéru? Tak raz za čas je to OK. Ale lepšia je klasika. Toto je len veľká robota je to zbytočne drahé a poťahovku nie každý zje a sú to vyhodené peniažky.
Torty sa už dnes dajú rôzne dookola ozdobiť. Ak budem mať príležitosť pridám sem a je to jednoduchšie a určite sa aj všetko zje.
elisticka
@Sonulienka krasna torticka veru mas pravdu potahoviny malo kto zje,,, ale som objavila najlepsiu objednavam si ju z Popradu stoji 1kg 5 eur a je chutovo vynikajuca a vyborne sa s nou pracuje co ja K2 som mala 2x a nikdy viac uz by som s nou nerobila toto je naj,.. Hmota poťahovacia Snow White.. a aku muku bezlepkovu pozivas? ja na piskotu najviac zelenu Jizerku ,,,
sonulienka
@Elisticka ďakujem a poprosím Ťa ak by si mi poslala adresu na tú stránku kde si objednávaš tú poťahovku? Bola by som rada máš pravdu čo sa týka K2 ale u nás nedostať inú 1 kg balenie a ja robievam veľmi málo tak keby som kúpila 5 kg nevyužila by som ju.
U nás nedostanem Jizerku a osvedčila sa mi múka z Bili " NOVALIN "- PROMIX PK.
Ak by som videla Jizerku kúpim a vyskúšam a ešte prosím Ťa robievaš opekance? Ja ich robím dcére každý rok a používam túto múku ale ak máš osvedčenú na opekance nejakú inú prosím poradíš mi. Ďakujem a pozdravujem.
sonulienka
@Elisticka ďakujem za link určite využijem. A čo sú opekance? Neviem či dobre napíšem "pukáky" - na východe "bobáľky" no skratka pečú sa na vianočné sviatky jedia sa na štedrý večer s makom, alebo s tvarohom neviem,ä ako je to a či je to u Vás zaužívané.
elisticka
@Sonulienka pisala som ti na facebook ... nasla som uz co su to pupaciky mama to robila u nas sa to este nerobilo a bezlepkove nie .. ale vyskusam to mam na to video a to som ti pridala aj do spravy :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia