Torta pre inšpiráciu - bezlepková

Autor receptu: sonulienka

Piekla som dcére tortu dávam Vám možno budem inšpirovať. Hore jedlý obrázok a po obvode hviezdičky, potiahnutá K2.

Postup

  1. Najprv som si urobila plnku aby mi vychladla. Z mlieka zlatého klasu a vanilkového cukru si urobíme hustú kašu, ktorú každé 2 - 3 minúty premiešame, aby sa nám nezhrčkavela alebo neurobila kôra. Maslo s cukrom dobre vyšľaháme. Keď máme kašu mierne vychladnutú po lyžiciach pridávame k maslu a za každým dobre šľahačom prešľaháme a máme plnku hotovú.
  2. Potom si upečieme štyri korpusy. Ja pečiem na formu priemer 22 cm nasledovne: Rozbijeme si dve vajíčka oddelíme bielko od žĺtkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh pridáme 2 PL cukru a znovu do tuha vyšľaháme a prišľaháme žĺtka. Keď máme vyšľahané pridáme múku rozmiešanú s kakaom a PDP toto pomaličky prisýpam do vyšľahaných vajec.
  3. Dám piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov - pečieme asi 10 - 13 minút. Keď mám upečené a vychladnuté všetky štyri korpusy ich naplním plnkou a taktiež plnku dáme aj okolo a na vrch torty. Necháme do druhého dňa v chladničke.
  4. Poťahovú hmotu si rozvaľkáme a potiahneme tortu. Na vrch som v mojom prípade dala jedlý obrázok a po bokoch som urobila hviezdičky. Tu je foto.
  5. No a hotovo. Torta a moja maličkosť.
  6. A ešte som jej piekla aj slané. Moje obľúbené od esi tu je jej recept - http://varecha.pravda.sk/recepty/vynikajuce-syrove-slimaky/20966-recept.html. Sú fakt vynikajúce a už ani neviem po koľký raz jej srdečne ďakujem za tak vynikajúci recept.