Foto: olinecka
Upiekla som tortu pre vnučika,ale v reze už som nestihla foto,bola uspešná.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 |
|
170 g |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl |
|
170 g (alebo polohrubá) |
|
Plnka 1: | |
300 ml |
|
5 PL |
|
1 |
|
Plnka 2: | |
250 g |
|
250 g |
|
na potretie korpusu |
|
na zdobenie |
|
|
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
1 bal. |
|
100 g (na zdobenie) |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Vajca a cukor do penista pridame olej,mlieko a nakoniec zľahka vmiešame múku.Tortovu formu si vyložime papierom na pečenie vymastime maslom, vysypeme múkou.Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180stupňov/30minút.
- 2
Upečený vychladnuty korpus perežeme na polovicu ,spodny plat potrieme lekvarom alebo džemom.Z mlieka cukru a pudingoveho prášku uvaríme hustý puding,ktorý ešte horúci vylejeme na plat potrety lekvárom.
- 3
Mascarpone vymiešame spolu s vanilkovým cukrom a vanilkovým tvarohom.Plnku natrieme na puding asi 1/3 plnky, preložime druhým platom.Natrieme vrch a boky torty .Maslo a vanilku vymiešame do penista a dáme do vrecka na zdobenie ,ozdobíme a nakoniec pofrkame čokoladovou polevou.Každý si môže ozdobiť podľa seba a výsledok bude výborný.Dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu