Suroviny
8 ks |
|
2 hrnček |
|
3 1/2 hrnček |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
Náplň: | |
1 1/2 hrnček |
|
5 PL |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Poleva: | |
1 1/3 dávky |
|
1/3 kocky |
|
Postup
-
1
Žĺtky s práškovým cukrom ušlaháme do peny,pridáme mleté orechy s citrónovou šťavou a kôrou,strúhanku a zlahka primiešame tuhý sneh z bielkov.Cesto nalejeme do tortovej formy vymastenej a vysypanej hrubou múkou a dáme piecť.Vychladnutý korpus rozkrojíme a naplníme orechovou náplňou.Vrch torty polejeme čokoládovou polevou.Môžme ozdobiť aj hoblinkami z bielej čokolády.
- 2
Príprava náplne: Mleté orechy sparíme horúcim mliekom,premiešame a necháme vychladiť.Maslo ušlaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom,pomaly vmiešame vychladnutú orechovú hmotu a dobre premiešame.
- 3
Príprava polevy: Maslo rozpustíme,pridáme nalámanú čokoládu a vymiešame na hladkú polevu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu