Torta papagáj

kkatka - bez fotkykkatka, 2. marca 2013
Torta papagáj
Foto: kkatka

Torta v tvare papagája upečená pre chovateľa týchto exotických vtákov. Tak som sa na ňu sústredila, že som aj zabudla fotiť postup.

Suroviny

Cesto:
18 ks
18 PL
18 PL
4 PL
1 ks
4 PL
Krém:
8 ks
1 ks
350 g
2 ks
 ks




Postup

  1. 1

    Upečieme si 3 piškótové pláty: bielky šľaháme s cukrom pridáme žĺtky, postupne primiešame aj múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne kakao, príp. orechy. Krém kakový (môj obľúbený) celé vajíčka šľaháme nad parou s cukrom do zhustnutia. Po vychladnutí postupne pridávame do masla, ktoré sme si vyšľahali do penista.

  2. 2

    Našla som si obrázok papagája, zväčšila na potrebnú veľkosť a vystrihla. Podľa tejto šablóny som si ho vyrezala z piškótových plátov. Zo zbytkov si urobíme punčovinu: natrháme na menšie kúsky a zmiešame napr. s marhuľovým kompótom, sirupom, rumou... Prvý plát pokvapkáme sirupom a rumom, natrieme džemom, naplníme krémom.Dáme druhé cesto a rovnako naplníme. Tortu dotvarujeme punčovinou (hlavu, krídlo, konár na ktorom sedí...), celé potrieme krémom a vychladíme

    Torta papagáj - obrázok 2
  3. 3

    Tortu som potiahla bielou poťahovacou hmotou . Najskôr so chcela lepiť farebné pierka z poťahovacej hmoty, ale nakoniec som sa rozhodla pre maľovanie ( podľa fotky). Maľovala gelovými farbami rozriedenými v alkohole. (veď ak by sa nezadarilo s maľovaním, ešte vždy by sa to dalo zachrániť lepením pierok)

    Torta papagáj - obrázok 3

Diskusia k receptu

baculata
Perfektné, zhodou náhod máme doma takého chovatela, ktorý dnes na svoje gulatiny dostal podobnu papagájovu toru od našej dcéry, na Tvojej je ara, my sme mali alexandra velkého. Si velmni šikovná.
slavka11
ukladam mozno v buducnsoti sa bude hodit a nemusim potom googlit
kkatka
Ďakujem, pečenie ma strašne baví. Pečiem 1 - 2 každý týždeň, vždy sa nájde príležitosť
brmbolka
prekrásne, hneď som vedela, že je to tvoj Papagajko :-)
1***, jednoducho si stašne šikovná
evanaaa
Teraz neviem, keď tak pozerám - je tu aj @tkatka , a aj @kkatka a ak si pozorne nepozriem, tak si myslím, že to pridala tá prvá Katka, ale ako vidím, obe ste šikovné a takého papagája by som nevymodelovala ani z plastelíny, nieto ešte ako tortu. Ozaj, ten podnos tiež patrí k nemu, alebo je to kovová tácka? lebo je pekný.
evanaaa
Prepáč, @kkatka , veď aj ten podonos je súčasťou papagája, sú na ňom písmenká, je krásny.
kkatka
Vďaka, podnos je kupovaný - papierový a písmenká pripravené na nalepenie.Boli na konáriku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia