Torta papagáj

Autor receptu: kkatka

Torta v tvare papagája upečená pre chovateľa týchto exotických vtákov. Tak som sa na ňu sústredila, že som aj zabudla fotiť postup.

Postup

  1. Upečieme si 3 piškótové pláty: bielky šľaháme s cukrom pridáme žĺtky, postupne primiešame aj múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne kakao, príp. orechy. Krém kakový (môj obľúbený) celé vajíčka šľaháme nad parou s cukrom do zhustnutia. Po vychladnutí postupne pridávame do masla, ktoré sme si vyšľahali do penista.
  2. Našla som si obrázok papagája, zväčšila na potrebnú veľkosť a vystrihla. Podľa tejto šablóny som si ho vyrezala z piškótových plátov. Zo zbytkov si urobíme punčovinu: natrháme na menšie kúsky a zmiešame napr. s marhuľovým kompótom, sirupom, rumou... Prvý plát pokvapkáme sirupom a rumom, natrieme džemom, naplníme krémom.Dáme druhé cesto a rovnako naplníme. Tortu dotvarujeme punčovinou (hlavu, krídlo, konár na ktorom sedí...), celé potrieme krémom a vychladíme
  3. Tortu som potiahla bielou poťahovacou hmotou . Najskôr so chcela lepiť farebné pierka z poťahovacej hmoty, ale nakoniec som sa rozhodla pre maľovanie ( podľa fotky). Maľovala gelovými farbami rozriedenými v alkohole. (veď ak by sa nezadarilo s maľovaním, ešte vždy by sa to dalo zachrániť lepením pierok)