Keďže rada pečiem, tak som vyrobila túto tortu pre moju vnučku. Inšpirácia prišla pri prezeraní rôznych stránok s tortami, táto je môj originál aj Zobraziť celý popis Keďže rada pečiem, tak som vyrobila túto tortu pre moju vnučku. Inšpirácia prišla pri prezeraní rôznych stránok s tortami, táto je môj originál aj s plnkou a výzdobou.Poviem iba, že sa páčila a aj chutila a som tomu rada.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Korpus1- tmavý: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 110 g |
|
| 1 ks |
|
| 5 PL teplá |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 80 g mleté |
|
| Korpus2- svetlý: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 120 g |
|
| 1 ks |
|
| 80 g |
|
| 5 PL teplá |
|
| 3 PL |
|
| Plnka1: | |
| 400 g |
|
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| Plnka2: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 125 g |
|
| 2 PL |
|
| 3 PL /iný/ |
|
| Na výzdobu: | |
| 800 g |
|
| 8 g |
|
Postup
-
1
Klasicky pripravíme obe cestá na korpusy- žĺtka s cukrom vymiešame + voda, olej,sypké suroviny a nakoniec sneh.Po jednom upečieme, jedno tmavé a bledé. Necháme poriadne vychladnúť. Ja to nechám do druhého dňa a potom skladám.
- 2
Pripravíme plnku1: do kastrónika dáme cukor, kakao a vajíčka, zamiešame a prehrejeme na horúco,nevaríme. Do horúceho zamiešame postrúhanú čokoládu a asi orech masla a rumovú príchuť a necháme vychladnúť.Vymiešame maslo s Heliou a primiešame vychladnutý čoko-krém. Plnka2: Zmiešame všetky suroviny.
- 3
Skladáme tortu:Najprv odložíme asi 4PL plnky1. Oba korpusy prerežeme na 2pláty, čiže máme celkove 4pláty. Dáme 1.plát tmavého korpusu,natrieme 1/2 plnky1, polož 1.plát svetlého korpusu, natri celú plnku2, polož 2.plát tmavý,natrieme 1/2 plnky1 a nakoniec polož 2.plát svetlý. Na hodinku zaťažíme a potom celú tortu vyrovnáme odloženou plnkou a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.
- 4
Stuhnutú tortu potiahneme marcipánom. Ozdobíme podľa svojej fantázie. Na kvety a lístky mám vykrajovátka. Ozdoby som upevňovala iba vodou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu