Torta na birmovku

abkul - fotkaabkul, 16. októbra 2012
Torta na birmovku
Foto: abkul

Keďže rada pečiem, tak som vyrobila túto tortu pre moju vnučku. Inšpirácia prišla pri prezeraní rôznych stránok s tortami, táto je môj originál aj s plnkou a výzdobou.Poviem iba, že sa páčila a aj chutila a som tomu rada.

20
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus1- tmavý:
5 ks
200 g
110 g
1 ks
5 PL teplá
3 PL
2 PL
80 g mleté
Korpus2- svetlý:
5 ks
200 g
120 g
1 ks
80 g
5 PL teplá
3 PL
Plnka1:
400 g
4 ks
4 PL
150 g
150 g
100 g
2 PL
Plnka2:
100 g
100 g
125 g
2 PL
3 PL /iný/
Na výzdobu:
800 g
8 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Klasicky pripravíme obe cestá na korpusy- žĺtka s cukrom vymiešame + voda, olej,sypké suroviny a nakoniec sneh.Po jednom upečieme, jedno tmavé a bledé. Necháme poriadne vychladnúť. Ja to nechám do druhého dňa a potom skladám.

  2. 2

    Pripravíme plnku1: do kastrónika dáme cukor, kakao a vajíčka, zamiešame a prehrejeme na horúco,nevaríme. Do horúceho zamiešame postrúhanú čokoládu a asi orech masla a rumovú príchuť a necháme vychladnúť.Vymiešame maslo s Heliou a primiešame vychladnutý čoko-krém. Plnka2: Zmiešame všetky suroviny.

  3. 3

    Skladáme tortu:Najprv odložíme asi 4PL plnky1. Oba korpusy prerežeme na 2pláty, čiže máme celkove 4pláty. Dáme 1.plát tmavého korpusu,natrieme 1/2 plnky1, polož 1.plát svetlého korpusu, natri celú plnku2, polož 2.plát tmavý,natrieme 1/2 plnky1 a nakoniec polož 2.plát svetlý. Na hodinku zaťažíme a potom celú tortu vyrovnáme odloženou plnkou a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.

  4. 4

    Stuhnutú tortu potiahneme marcipánom. Ozdobíme podľa svojej fantázie. Na kvety a lístky mám vykrajovátka. Ozdoby som upevňovala iba vodou.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Ďakujem za kladné komentáre, a postup je úplná klasika, tak som ho iba popísala ale pri ďalšom recepte sa polepším.Díky!!!!

Pridaj komentár k receptu: