Torta na birmovku
Autor receptu: abkul
Keďže rada pečiem, tak som vyrobila túto tortu pre moju vnučku. Inšpirácia prišla pri prezeraní rôznych stránok s tortami, táto je môj originál aj s plnkou a výzdobou.Poviem iba, že sa páčila a aj chutila a som tomu rada.
20 porcií |
45 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup
- Klasicky pripravíme obe cestá na korpusy- žĺtka s cukrom vymiešame + voda, olej,sypké suroviny a nakoniec sneh.Po jednom upečieme, jedno tmavé a bledé. Necháme poriadne vychladnúť. Ja to nechám do druhého dňa a potom skladám.
- Pripravíme plnku1: do kastrónika dáme cukor, kakao a vajíčka, zamiešame a prehrejeme na horúco,nevaríme. Do horúceho zamiešame postrúhanú čokoládu a asi orech masla a rumovú príchuť a necháme vychladnúť.Vymiešame maslo s Heliou a primiešame vychladnutý čoko-krém.
Plnka2: Zmiešame všetky suroviny.
- Skladáme tortu:Najprv odložíme asi 4PL plnky1.
Oba korpusy prerežeme na 2pláty, čiže máme celkove 4pláty.
Dáme 1.plát tmavého korpusu,natrieme 1/2 plnky1, polož 1.plát svetlého korpusu, natri celú plnku2, polož 2.plát tmavý,natrieme 1/2 plnky1 a nakoniec polož 2.plát svetlý. Na hodinku zaťažíme a potom celú tortu vyrovnáme odloženou plnkou a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.
- Stuhnutú tortu potiahneme marcipánom. Ozdobíme podľa svojej fantázie. Na kvety a lístky mám vykrajovátka. Ozdoby som upevňovala iba vodou.