Torta na birmovku

Autor receptu: abkul

Keďže rada pečiem, tak som vyrobila túto tortu pre moju vnučku. Inšpirácia prišla pri prezeraní rôznych stránok s tortami, táto je môj originál aj s plnkou a výzdobou.Poviem iba, že sa páčila a aj chutila a som tomu rada.

20
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Klasicky pripravíme obe cestá na korpusy- žĺtka s cukrom vymiešame + voda, olej,sypké suroviny a nakoniec sneh.Po jednom upečieme, jedno tmavé a bledé. Necháme poriadne vychladnúť. Ja to nechám do druhého dňa a potom skladám.
  2. Pripravíme plnku1: do kastrónika dáme cukor, kakao a vajíčka, zamiešame a prehrejeme na horúco,nevaríme. Do horúceho zamiešame postrúhanú čokoládu a asi orech masla a rumovú príchuť a necháme vychladnúť.Vymiešame maslo s Heliou a primiešame vychladnutý čoko-krém. Plnka2: Zmiešame všetky suroviny.
  3. Skladáme tortu:Najprv odložíme asi 4PL plnky1. Oba korpusy prerežeme na 2pláty, čiže máme celkove 4pláty. Dáme 1.plát tmavého korpusu,natrieme 1/2 plnky1, polož 1.plát svetlého korpusu, natri celú plnku2, polož 2.plát tmavý,natrieme 1/2 plnky1 a nakoniec polož 2.plát svetlý. Na hodinku zaťažíme a potom celú tortu vyrovnáme odloženou plnkou a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.
  4. Stuhnutú tortu potiahneme marcipánom. Ozdobíme podľa svojej fantázie. Na kvety a lístky mám vykrajovátka. Ozdoby som upevňovala iba vodou.