TORTA - motýľ

merylin - bez fotkymerylin, 17. októbra 2012
TORTA - motýľ
Foto: merylin

Tak túto tortu som si prvýkrát vyskúšala pre 4 rokmi , odvtedy ju velmi rada pečiem, a je velmi jednoduchá. V mojej rodine patrí medzi oblúbené, hlavne v lete ju pečiem ,ked sú čerstvé jahody.

12
porcií
40 minút
na 180 °C

Suroviny

6
25 dkg
5  dkg
0,5  dcl vlažná
1
20  dkg
25 dkg
15 dkg
2
0,5 l
2
6  lyžíc
ozdoba:
2
2
12  kusov
5  dkg
1
1
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si vymiešame žltky s cukrom,postupne pridávame vodu - vymiešame, pridáme pomleté orechy a múku rozmiešanú s práškom do pečiva.Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok.Pečieme v elektrickej trúbe na 180 stupňov. Necháme vychládnuť.Rozrežeme na 3 pláty,ktoré potrieme jahodovým džemom a naplníme plnkou.Boky torty si natrieme šlahačkou. Plnka: Uvaríme si hustý puding a za stáleho miešania si ho vychladíme ,aby sa nám nezhrčkavil,aby bol hladký.Heru vymiešame s prášk.cukrom ,postupne po lyžiciach pridávame vychládnutý puding- a vznikne nám vanilkový krém.Krém si môžem na túto tortu aj urobiť úplne iný,akýkoľvekk,ľubovolný.Tortu rozrežeme na 2 časti.Oblé časti spojíme k sebe a do stredu si dáme plátok kivi. Tyčinky oblejeme v čokoládovej poleve,necháme zaschnúť ,potom ich zapichneme do prednej časti torty na každú jednu stranu -jednu tyčinku,ale šikmo ,nie rovno.Povrch torty ozdobíme čokoládovou polevou poukladáme kivi ,jahody, a ozdobíme šlahačkou, alebo lubovolne ako kto chce.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To musí byť bašta!
1/2 kg cukru + 3 vanilínové, určite urobia svoje.