TORTA - motýľ

merylin - bez fotkymerylin, 17. októbra 2012
TORTA - motýľ
Foto: merylin

Tak túto tortu som si prvýkrát vyskúšala pre 4 rokmi , odvtedy ju velmi rada pečiem, a je velmi jednoduchá. V mojej rodine patrí Zobraziť celý popisTak túto tortu som si prvýkrát vyskúšala pre 4 rokmi , odvtedy ju velmi rada pečiem, a je velmi jednoduchá. V mojej rodine patrí medzi oblúbené, hlavne v lete ju pečiem ,ked sú čerstvé jahody.

12
porcií
40 minút
na 180 °C

Suroviny

6
25 dkg
5  dkg
0,5  dcl vlažná
1
20  dkg
25 dkg
15 dkg
2
0,5 l
2
6  lyžíc
ozdoba:
2
2
12  kusov
5  dkg
1
1
1




Postup

  1. 1

    Najskôr si vymiešame žltky s cukrom,postupne pridávame vodu - vymiešame, pridáme pomleté orechy a múku rozmiešanú s práškom do pečiva.Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok.Pečieme v elektrickej trúbe na 180 stupňov. Necháme vychládnuť.Rozrežeme na 3 pláty,ktoré potrieme jahodovým džemom a naplníme plnkou.Boky torty si natrieme šlahačkou. Plnka: Uvaríme si hustý puding a za stáleho miešania si ho vychladíme ,aby sa nám nezhrčkavil,aby bol hladký.Heru vymiešame s prášk.cukrom ,postupne po lyžiciach pridávame vychládnutý puding- a vznikne nám vanilkový krém.Krém si môžem na túto tortu aj urobiť úplne iný,akýkoľvekk,ľubovolný.Tortu rozrežeme na 2 časti.Oblé časti spojíme k sebe a do stredu si dáme plátok kivi. Tyčinky oblejeme v čokoládovej poleve,necháme zaschnúť ,potom ich zapichneme do prednej časti torty na každú jednu stranu -jednu tyčinku,ale šikmo ,nie rovno.Povrch torty ozdobíme čokoládovou polevou poukladáme kivi ,jahody, a ozdobíme šlahačkou, alebo lubovolne ako kto chce.

Diskusia k receptu

rajnica
To musí byť bašta!
1/2 kg cukru + 3 vanilínové, určite urobia svoje.
julica
Jéj, aká je pekná, konečne nejaká torta bez tej čudnej farebnej hmoty navrchu. Veľmi pekná a taká prirodzená :)
alexiana
AHOJ Merylin JAJU TIES ROBIM ALE TROSKU INAK,,,MISLIM TVAR TORTY SKUS OD KRIDEL Z PRAVEJ AJ LAVEJ STRANY ODREZAT TROJUHOLNIKY A PRILEPIT ICH S LEKVAROM HORE A DOLE V STREDE..TAK DOSTANES BRUSKO (TRUP) MOTILA KTORE MOZES NAMALOVAT NA CIERNO A HORE ZO SPARATOK SPRAVIT TIKADLA..ALE VIDIM ZE TIKADLA SI SPRAVILA ORIGINALNEJSIE....APROPO JA MOTYLA POKRIJEM MARCIPANOM A POTOM MALUJEM,,,ALE VYSKUSAM AJ TVOJU,,
brok
PEKNE VYSKUSAM A AK SA NENAHNEVAS ULOZIM. DAKUJEM UZ TERAZ




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia