Torta Motýľ

pivonka - fotkapivonka, 25. júla 2010
Torta Motýľ
Foto: pivonka

Opäť stačí okrúhla torta, taká, ktorú majú radi vaše deti. Stačí ju rozkrojiť a pekne ozdobiť. Isto máte svoju obľúbenú a ak nie, na Zobraziť celý popisOpäť stačí okrúhla torta, taká, ktorú majú radi vaše deti. Stačí ju rozkrojiť a pekne ozdobiť. Isto máte svoju obľúbenú a ak nie, na vareche je ich plno a dobrých. Teraz v lete nemusíte robiť krémovú, ako základ môže postačiť trené cesto na bublaninu alebo sacherova torta.

35 minút
príprava

Suroviny

1 ks
4 dcl
1 ks
2 ks
1 ks
2 PL
2 ks
trošku




Postup

  1. 1

    Vyhotovíme si náš obľúbený tortový korpus. Vertikálne ho rozkrojíme na polovice. Okrúhle strany otočíme k sebe. Získame tak krídla motýľa.

  2. 2

    Vyšľaháme šľahačku spolu so ztužovačom. Natrieme ňou korpus.

  3. 3

    Mandarínkový kompót ocedíme. Mesiačikmi mandarínok ozdobíme povrch krídel. (Snáď naďabíte na pekné mesiačiky mandarínok a nie na také polámané, ako som mala ja.) Okraje krídel ozdobíme zvyškom šľahačky.

  4. 4

    Banán ošúpeme a natrieme citrónovou šťavou. Položíme ho medzi krídla motýľa, získame tak telo.

  5. 5

    Soletky ošúpeme od soli, natrieme čokoládovou polevou a dáme ztuhnúť. Zapichneme ich do hlavy motýľa a máme tykadlá. Časti motýlieho tela som chcela dávať do uvodzoviek, ale zatiaľ sa nedá. Čas prípravy uvádzam bez vyhotovenia tortového korpusu.

Diskusia k receptu

alzbetka2
nápadité, jednoduché a určite aj veľmi dobré. Ďakujem za tip, budem mať vnúčence, určite vyskúšam :)))
klaura
to je pekné ... výborný a jednoduchý nápad :)
pivonka
Ďakujem za uznanlivé reakcie. Vnúčatkám sa určite takouto tortou zavďačíte, tak, ako som sa ja zavďačila mojim.
hannah22
ukladám a chválim super nápad, je efektný a pre vnúčatá ako stvorený... :))
olinka12
Mám vnučky na prázdninách a malá bude mať za chvíľku narodeniny už aj vkladám do mojej KK a torta sa isto bude piecť vvýýbboorrnnýý nápad ďakujem
sovka62
Dobrý nápad stojí groš a tento by stál grošov viac, veľmi sa mi páči. A predstav si, asi pred mesiacom som dostala krabičku s čokoládou a tá bola presne v tvare soletiek, namiesto zrniek soli tam boli kúsky kandizovaných kakaových bôbov. Na tvojho motýľa ako stvorené.
bozulka
Opravdu je to nápad vynikajúci a ten banán /je to banán?/ by sa mohol tiež poliať čokoládou.
pivonka
Dievčatá, ďakujem! Potešilo ma, že vás môj motýľ oslovil. Valeri, to je milé, že si ho pomenovala. Sovka, netušila som, že taká čokoláda existuje. Na svete sú veci... Bozulka, fantázii sa medze nekladú.
verka1
Pivonka, super inšpirácia. Som ju spravila svokre k 8O-tim narodeninám. Do jedného krídla som vyskladala jahodami osmičku a do druhého nulu. Vyzeralo to super. Ďakujem.
pivonka
Verka, som milo prekvapená. Takže nielen deťom...Dúfam, že svokra bola spokojná. Dá sa ozdobiť rôzne, napríklad okáň. Podľa toho, aký kompót použiješ. Ešte raz všetkým ďakujem za záujem.
moli
Veľmi krásny motýlik!!!Ja som ešte kedy si dávno tiež piekla motýľa i lienočku, no koho to napadlo vtedy odfotiť, neexistovala vtedy ešte "varecha"... :o)))
tothka
Ja som ho objavila až dnes, no musím povedať, klobúk dolu pred týmto nápadom. Pri najbližšej príležitosti ho určite budem piecť. Už mi hlavou víria nápady, ako vyzdobiť krídla napr. kolieskami ananásu a mandarínkami. Vďaka za nápad, ukladám si do KK
pivonka
Veľmi ma potešilo, že aj k takémuto zapadnutému receptu si nájdu ľudia cestu. Tothka, nech sa ti v kuchyni darí.
cica2
nádherná tortička a supér nápad, páči sa mi ;-)
marianna76
dík za nápad s motýľom, spravím aj ja , síce oneskorene, ale tak sme sa so synom dohodli, keďže na narodeniny mal až dve torty... krém si dám asi karamelový...
marianna76
som rada, že aj môj sa Vám páčil, ja však som na podnos ani nemyslela, spravili sme ho s mladším synom na plechu na obed a večer už len polovička sa ľahko dala na tanier. Dík, syn bol potešený... a mladší si takúto podobnú objednal, len otočeného, celý čas v tom videl presýpacie hodiny, keďže sa pozeral bokom . Tak v septembri spravím podobnú, dúfam, že sa mi bude chcieť. a ešte raz ďakujem za nápad.
pivonka
Presýpacie hodiny - som sa zasmiala - to je ten uhol pohľadu. Som rada, že ťa motýľ namotal a že sa deťom páči, to je zmysel celej Varechy.
pivonka
A ešte prosím: tykaj mi, všetci si tu tykáme bez ohľadu na vek :-).
gizy
včera som objavila v lidl-i čokoládové tyčinky s rôznou náplnou-mali pomarančovú,pepermintovú,jahodovú a capuccino...tiež by sa to tam hodilo a ušetrila by si čas..boli medzi sladkosťami..inak torta krásna určite skusim
pivonka
Ďakujem za informáciu, to sa mi páči. Som rada, že sa ti torta páči. Ak ju spravíš, zavďačíš sa najmä deťom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia