Torta Markíza

Autor receptu: andri

Toto je rýchle, chutné, a zrejme kalorické! :)

12
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame na penu 6 žltkov, 200 g cukru a 1 margarín. Do peny pridáme 200 g roztopenej čokolády.
  2. Vyšľaháme na sneh 6 bielkov a 100 g cukru a túto zmes vmiešame do čokoládovej peny. Potom do zmesy pridáme 200 gr mletých orieškov (vlašské, lieskové, mandle... podľa chutí a stave zásob).
  3. Okrúhlu misku obložíme potravinovou fóliou a následne piškótami namočenými do osladeného mlieka a vlejeme krém. Vyrovnáme a na vrch obložíme namočenými piškótami. Dáme do mrazničky kým nestúhne (3-4 h), tanier a prevrátime tortu.