Foto: luwinka
Tortu som upiekla na oslavu narodenín. Oslávenkyňa bola veľmi spokojná.
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé vymiešame žltka s cukrom do peny. Pridávame vlažnú vodu a olej. Vymiešame. Múku rozmiešame s práš. do pečiva a kakaom, ktoré spolu vymiešame. Sneh z bielok vyšľaháme a zľahka ho primiešame do cesta.
-
2
Tortovú formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou , do ktorej nalejeme hotové cesto. Upečieme na 180 stupňov v elektric. trúbe 35 minút.
- 3
Po upečení korpus necháme vychládnuť. Potom ho prerežeme na 2 pláty.
- 4
Parížsky krém : Najlepšie večer si šľahačkové smotany a čokoládu polámanú na kúsky dáme do hrnca variť.
- 5
Za stáleho miešania chvíľu povaríme a odstavíme z ohňa. Miešame do vychládnutia.
- 6
Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme šľahačom na hustý krém. //Stužovač netreba, je dosť hustý krém.//
- 7
Teraz si spodný plát korpusu netrieme krémom.
- 8
Prikryjeme ho vrchným plátom a trochu zatlačíme.
- 9
Parížsku šľahačku si spravíme podľa návodu na obale .
- 10
Tortu ozdobíme šľahačkou a podľa svojej fantázie. Ja som ozdobila , tak ako je na obrázku.
- 11
V reze.
- 12
Porezaná na kúsky.
- 3
Diskusia k receptu